Hrvatski kup, Polufinale, 28.04.2021, 18:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Mario Zebec (Cestica), Borut Križarić (Čakovec), Marko Stolnik (Varaždin)
Dinamo
Dinamo
Josip Mišić 46'
Kristijan Jakić 100'
Lovro Majer 111'
Arijan Ademi 119'
4:1(0:1, 1:1) Gorica
Dario Špikić 3'
Gorica

Dinamo nakon 120 minuta u finalu Kupa, Gorica nije izdržala s igračem manje

Branimir Korać • srijeda, 28.04.2021.
Dinamo nakon 120 minuta u finalu Kupa, Gorica nije izdržala s igračem manje
Foto: Pixsell

Vrlo zanimljiv dvoboj odigrali su Dinamo i Gorica i dali su drugog putnika u finale Kupa. U borbi za trofej protiv Istre 1961 igrat će Dinamo koji je u produžecima bio bolji s 4:1...

Dinamo je prošao u novo finale Kupa. Nakon velike borbe protiv Gorice na Maksimiru, slavio je poslije produžetaka s 4:1 i tako izborio završni dvoboj protiv Istre 1961.

Modri su odigrali dosta loših prvih 45 minuta gdje su se našli u zaostatku i nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti golu Banića. Ipak, u nastavku susreta situacija se značajno promijenila, Gorica je ostala s igračem manje, Dinamo je potpuno zadominirao i preokretom u produžecima visoko je slavio.

Šok za Modre stigao je vrlo rano. Već u trećoj minuti Gorica je stigla do prednosti. Špikić je dobio loptu na 25 metara od gola, prošao između Theophile-Catherinea i Ristovskog koji se nisu mogli dogovoriti tko će napasti Špikića i on je iskoristio tu neodlučnost te zabio za vodstvo.

Dinamo je pokušavao doći do barem izjednačenja, ali prvo poluvrijeme bilo je za potpuni zaborav i Modri su uz dosta skroman nastup ostali bez pogodaka.

Odmah na početku drugog dijela Dinamo poravnava. Sjajnim udarcem izvana Josip Mišić šalje loptu "u devedeset" i Dinamo dolazi do izjednačenja već u 46. minuti. Tri minute kasnije novi udarac za Goricu. Cheikh Keita zaradio je drugi žuti karton i ostavio svoju momčad s igračem manje.

Brojčano deficitarna Gorica dobro se branila do kraja regularnog dijela i spriječila je Dinamo da završi posao u 90 minuta. Bilo je prilika, sasvim dovoljno, ali rezultat se nije mijenjao.

Promijenio se u 100. minuti novim spektakularnim golom Modrih, ponovno udarcem izvana, ovaj put Kristijana Jakića.

Goričani su sve više padali i Dinamo je do kraja došao do još dva gola i to preko Lovre Majera i Arijana Ademija za konačnih 4:1.

Siniši Oreščaninu nije bilo lako, Gorica je 45 minuta izgledala dobro, sve zatvorila na terenu, vodila s 1:0, ali onda vrlo brzo ostala s igračem manje, a tako je protiv Dinama iznimno teško igrati.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!