Košarka

Bogdanović ponajbolji u rekordu franšize za Jazz, Sunsi osigurali doigravanje

Matej Kačan • četvrtak, 29.04.2021.
Bogdanović ponajbolji u rekordu franšize za Jazz, Sunsi osigurali doigravanje

Vrlo zanimljivo je bilo sinoć u NBA u ekipama koje imaju hrvatske košarkaše. Utah Jazzeri su prekinuli niz od dva poraza povijesno dobrom napadačkom partijom, dok su u direktnom dvoboju s Clippersima Sunsi osigurali doigravanje...

Povijesna večer Utah Jazza došla je kao najbolji lijek za bolne rane dva uzastopna poraza od Timberwolvesa. Jazzeri su se od te serije oporavili s pobjedom od 49 razlike, 24 ubačene trice i čak 154 zabijena poena protiv Sacramento Kingsa, što je rekord franšize za Jazz.

Iako su bili bez Mikea Conleyja i Donovana Mitchella, Jazzeri kao da su pogodili sve što su bacili prema obruču pa su iz igre šutirali 55/86 (64 posto), od čega čak 24/41 za tricu. Trener Snyder je mogao podijeliti ovlasti pa nije bilo istaknutih strijelaca, a više od ostalih je zabio bojan Bogdanović.

Hrvat je za 29 minuta šutirao 7/16 iz igre, 1/5 za tricu i 9/10 bacanja te je susret zaključio s 24 poena, tri skoka i četiri dodavanja. Jordan Clarkson je za 25 minuta zabio 23 poena kod Jazza, dok su kod Kingsa Holmes i Hield zabili po 18.

Imali smo i međusobni dvoboj za drugo mjesto Zapada između Phoenix Sunsa i LA Clippersa, a kao pobjednici su izašli Sunsi koji su tako i matematički osigurali svoj prvi nastup u doigravanju od 2010. Clippersi su bili bez Kawhija Leonarda, ali su u četvrtoj dionici poveli s 93:92.

No, pojavio se Chris Paul koji je povezao tri teška koša i odveo je svoju ekipu do pobjede od 109:101 i povratka u doigravanje. Paul je ubacio 28 poena uz deset dodavanja, Devin Booker je imao 21 poen. Kod Clippersa je Paul George ubacio 25 poena uz deset asistencija.

Sjajan je kod Clippersa bio i Ivica Zubac koji je za 25 minuta gađao iz igre 7/9 za 14 poena, a imao je i sedam skokova te tri dodavanja. Dario Šarić opet nije nastupio za Sunse, kao ni Luka Šamanić za SA Spurse koji su poraženi od Miami Heata.

Heat je slavio 116:111 za jubilarnu šestotu pobjedu svog trenera Erica Spoelstre, a povukao je Jimmy Butler s 29 poena. Kod Spursa je Dejounte Murray ubacio 22 uz deset skokova i 11 dodavanja za sjajan triple-double.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!