Rukomet

Lokomotiva poražena u prvoj utakmici, Malaga nosi četiri gola prednosti na uzvrat

Branimir Korać • subota, 01.05.2021.
Lokomotiva poražena u prvoj utakmici, Malaga nosi četiri gola prednosti na uzvrat
Foto: Pixsell

Rukometašice Lokomotive upisale su poraz u prvom susretu finala EHF Europskog kupa. Na gostovanju u Malagi poražene su 32:28...

Odluka će ipak pasti u uzvratu. Malaga i Lokomotiva odigrale su dobru utakmicu, a Španjolke su odnijele pobjedu 32:28.

Lokomotiva je za Španjolsku otputovala bez trenera Nenada Šoštarića, s manjkom utakmica zbog prekida sezone, dio igračica tek je izašao iz samoizolacije, ali ipak su došle do aktivnog rezultata koji ostavlja šanse u uzvratu potpuno otvorene.

Od početka susreta brze domaće igračice stvarale su velike probleme Lokosicama, rano su se odvojile na 6:2 i Lokomotiva je bila prisiljena hvatati zaostatak.

Uspjela je sredinom prvog dijela kreirati seriju 3:0 s kojom je smnanjila na 7:6, no kratko je bila u egalu, Malaga se ponovno odvojila i odnijela na odmor vodstvo 14:11.

U drugiom dijelu nije bilo nikakvih promjena, domaće igračice i dalje su diktirale ritam i održavale vodstvo bez ikakvih problema.

Kada je Malaga na ulasku u zadnjih deset minuta napravila seriju 4:0 i pobjegla na 29:22, Lokomotiva je bila u problemima. Bila je to već razlika koja se neće tako lako dostići u uzvratu.

Iako su Lokosice gubile, u završnici su pokušavale što je više moguće smanjiti zaostatak, uspjele su s tri vezana pogotka privući se na konačnih 32:28 i tako si pružiti priliku u uzvratu u Zagrebu.

Za nešto više, Lokomotivi je trebalo više raspoloženih igračica. Larissa Kalaus postigla je 11 golova, Ana Maria Gavrić sedam, a Tena Japundža šest golova. Kod Španjolki po sedam golova postigle su Silvia Arderius Martin i Sara Bravo Baldomero.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!