Košarka

Bogdanović poveo Jazz natrag na pobjedničke staze, Nuggetsi bolji od Clippersa

Matej Kačan • nedjelja, 02.05.2021.
Bogdanović poveo Jazz natrag na pobjedničke staze, Nuggetsi bolji od Clippersa

Ivica Zubac i Bojan Bogdanović bili su hrvatski predstavnici na NBA parketima sinoć, a imali su suprotne večeri. Bojan je sjajnom partijom poveo Jazz prema povratku pobjedama, dok je Zubac ostao tih u porazu...

Nakon teškog poraza od Phoenix Sunsa kojim su po prvi put nakon nekoliko mjeseci izgubili prvo mjesto Zapada i lige, Utah Jazzeri ipak su se vratili pobjedama i lovu na vraćanje tog prvog mjesta. iako su i dalje bez Mikea Conleyja i Donovana Mitchella, Jazzersi su izborili pobjedu protiv Toronto Raptorsa sa 106:102.

Pomrsilo je to račune Raptorsima koji pokušavaju dohvatiti play-in, a imali su šansu približiti se zbog poraza Wizardsa. No, Bojan Bogdanović je imao druge planove. Hrvatski je košarkaš bio sjajan sa šest trica i 12/22 iz igre za 34 poena te po četiri skoka i dodavanja za gotovo 39 minuta.

Bojan je bio prvi strijelac ekipe, a tek su po 15 dodali Jordan Clarkson i Joe Ingles. Kod Toronta je Fred VanVleet bio nadahnut s 30 poena uz šest skokova i sedam dodavanja, po 17 su dodali Birch i OG Anunoby.

Bez nekoliko startera pobjede nižu i Denver Nuggetsi koji su stigli do najboljeg omjera u ligi u travnju, a to su nastavili i u svibnju prevažnom i velikom pobjedom nad LA Clippersima koja je vrlo važna zbog lova na treće mjesto Zapada. Nuggetsi su slavili sa 110:104 te su preskočili Clipperse.

No, razlika je toliko sitna jer Denver ima isti broj pobjeda uz utakmicu manje pa ima tek poraz manje s 43-21 omjerom i borba će do kraja biti tijesna i bespoštedna. Nikola Jokić još je jednom izdominirao s 30 poena, 14 skokova i sedam dodavanja te bi se trebalo dogoditi čudo da Srbija ne dobije svog prvog MVP-a.

25 poena je dodao Michael Porter Jr., dok je kod Clippersa 20 ubacio Paul George. Ivica Zubac je za 24 minute iz igre gađao 1/3 uz 4/6 bacanja za šest poena, a uhvatio je i sedam skokova za solidnu, ali ipak nešto tišu večer.

NBA:
Jazz - Raptors 106:102
Clippers - Nuggets 104:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!