Košarka

Vito Vujović nakon minuta u seniorskoj ekipi: 'Poseban je to osjećaj!'

Sportnet • nedjelja, 02.05.2021.
Vito Vujović nakon minuta u seniorskoj ekipi: 'Poseban je to osjećaj!'
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Na terenu smo već imali priliku upoznati mladog Ciboninog asa Vitu Vujovića, a sad ga imamo priliku upoznati i njegovim riječima o njegovoj igri...

Mladi bek Cibone Vito Vujović upisao je već dva nastupa za seniorsku ekipu pod vodstvom Vladimira Jovanovića. Nakon minuta protiv Hermesa, Vujović je protiv Alkara krenuo u petorci pa je povodom toga dao intervju za službene stranice kluba.

"Debi je bio poseban osjećaj. Nisam očekivao neke minute i tad mi je voljni moment bio na sto posto. Protiv Hermesa sam dobio ozbiljniju minutažu i trener mi je rekao da budem spreman jer ću igrati, da se trudim i da slušam i ostale što mi govore. Kad sam zabio svoj prvi koš vidio sam da su svi pljeskali i bili na nogama, pa sam čuo Marića kako viče 'Bravo Vito', to će mi ostati zauvijek u sjećanju. Kasnije sam napravio neku glupost i čuo Drežnjaka koji je govorio da je sve ok, da zaboravim i igram dalje. Puno mi znači što dečki vjeruju u mene."

Nakon tog debija protiv Hermesa, Vito je upao i u početnu petorku protiv Alkara što je bio poseban osjećaj.

"Upravo tako, kao što sam već rekao bio je to fenomenalan osjećaj i ostvarenje mog sna. Trener me iznenadio prije utakmice i rekao da budem spreman jer ću početi utakmicu, baš nisam očekivao. Poklopilo se tako da sam zabio prvi koš i odmah sam dobio i malo samopouzdanja, da ne govorim o podršci koju sam imao od svih. To je nešto što se pamti."

Tako je Vujović napravio prve korake u najosjetljivijem razdoblju za košarkaša, a to je prelazak iz juniorske u seniorsku košarku.

"To je veliki skok. U seniorskoj je sve jače, brže, traži se veća odgovornost. Izazov mi je svaki put kad dobijem priliku. Gledam da je iskoristim na najbolji način i napravim sve što mi trener kaže."

Za jednog srednjoškolca je profesionalna košarka velik izazov, ali Vito zasad nekako balansira sve te obveze.

"Kako sam prešao u seniore imam više treninga i utakmica pa mi profesori stvarno izlaze u susret i zahvalan sam im na tome. Dogovaramo se za odgovaranje i sad umjesto da idem vani nakon treninga radije odem u sobu učiti kako bi nadoknadio sve i dobro prođem jer je škola najbitnija. Volio bi upisati fakultet, ali vidjet ćemo još kako će se stvari odvijati", kazao je.

Kao svoje najveće kvalitete, Vujović je izdvojio obranu i fizičke predispozicije, a pokazao je i pravi stav za tako mladog igrača.

"Prodor i šut, to mi je forte. Čvrst sam u obrani i draže mi je igrati obranu nego napad. Čim zagrizemo i pokažemo veći voljni moment u obrani veća je šansa da obranimo, ukrademo loptu, blokiramo, skočimo. Tad se dobiva i veće samopouzdanje u napadu i zato volim obranu odigrati na maksimumu", kazao je.

Cijeli razgovor pročitajte na službenim stranicama Cibone.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!