Nogomet

Pochettino: 'Moramo pronaći ravnotežu između posjeda i kontri'

Matej Kačan • utorak, 04.05.2021.
Pochettino: 'Moramo pronaći ravnotežu između posjeda i kontri'

Trener PSG-a Mauricio Pochettino najavio je susret protiv Manchester Cityja te je pričao o zdravstvenom stanju Kyliana Mbappea i filozofiji svoje ekipe...

Ususret uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka na Etihadu, situacija glede fizičke spreme i dalje nije jasna. Ponajbolji igrač Parižana i dalje ne trenira s ekipom, a Mauricio Pochettino je u najavi susreta prokomentirao tu situaciju.

"Morat ćemo vidjeti kako će stvari s Kylianom ići. Trenirat će individualno kako bi vidjeli hoće li biti u momčadi. Morat ćemo donijeti odluku navečer. Sustav igre će biti sličan onome koji koristimo od početka: bit ćemo uvjereni u svoj potencijal i snagu."

PSG će napasti jer su mu potrebna dva gola, ali će se u jednom dijelu susreta sigurno smiriti i pokušati napasti City kontrama iz posjeda Engleza.

"Moramo pronaći ravnotežu između posjeda i kontranapada, spremni smo podnijeti pritisak u nekim dijelovima susreta. Moramo biti ubojiti, agresivni i moramo igrati kroz cijelih 90 minuta. Dva gola su nam potrebna za finale, to ćemo pokušati ostvariti."

PSG je prošle sezone igrao finale, ali je do njega došao u skraćenom sustavu na jednu utakmicu eliminacije. Ovaj put je polufinale mnogo teže.

"Polufinale je vrlo zahtjevno i teško, finale je na jednu utakmicu, dok je emocionalni teret kroz dva susreta polufinala vrlo težak za ponijeti. Oni imaju vodstvo, znamo da moramo dosta riskirati i da moramo biti hrabri. Bit će to još jedna velika i teška bitka, ali bit ćemo spremni."

O onome što bi moglo odlučiti susret i dvomeč Pochettino nije htio spekulirati.

"Teško je pričati o ključevima utakmice. Mnogo je faktora koji dolaze u obzir, ali iznad svega je tu emocionalna strana utakmice. Mnogo stvari treba uzeti u obzir, nije sve samo do taktike i postave. Vrlo je komplicirano sve proračunati prije ovakvog susreta", kazao je Pochettino.

Čak i uz povećani rizik i potrebu za napadačkom igrom, Pochettino će ostati vjeran svojoj filozofiji koju pokušava ugraditi u klub od svog dolaska.

"U posljednja četiri mjeseca pokušavamo ugraditi svoju filozofiju. Dug je to proces, ali pobijedili smo Bayern i Barcelonu. Ovdje smo jer to zaslužujemo, kao i City. Nakon svjetskog prvenstva je ovo najprestižnije nogometno natjecanje. Velik je izazov osvojiti ga, bilo bi to sjajno. Igrači znaju što bi to značilo, osvojiti LP s Parizom. Moramo vjerovati u sebe i prihvatiti ovaj izazov", zaključio je trener PSG-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!