Košarka

Brooks: 'Westbrook je drugi najbolji playmaker ikad, iza Magica'

Matej Kačan • utorak, 04.05.2021.
Brooks: 'Westbrook je drugi najbolji playmaker ikad, iza Magica'

Nakon što se Russell Westbrook još jednom partijom upisao u povijest, njegov trener Scott Brooks je u naletu oduševljenja kazao kako je Russ drugi najbolji playmaker ikad...

Trener Washington Wizardsa Scott Brooks nije štedio na komplimentima za svoju zvijezdu Russella Westbrooka. Iskusni organizator igre posljednjih tjedana igra u fantastičnoj formi i najveći je razlog što Wizardsi na desetom mjestu Istoka imaju šansu za doigravanje.

Westbrook je u noći s ponedjeljka na utorak upisao 178. triple-double karijere i treću utakmicu u NBA povijesti s više od 20 skokova i asistencija, a od tri takve on je vlasnik dvije. Brooks je zato uvjeren da je Russ drugi najbolji igrač na toj poziciji u povijesti lige.

"Organizatori igre ne mogu raditi ono što on radi. On nije normalan, inače nisu takvi. Vjerojatno postoje bolji šuteri i oni koji neke stvari rade bolje od njega. No, nema igrača u povijesti košarke koji može raditi ono što on radi kroz sve statističke kategorije", kazao je Brooks.

Trener je u dva navrata imao priliku surađivati s Westbrookom jer ga je godinama vodio u Thunderu, a sad su se ponovno ujedinili u Wizardsima i vode ih prema play-in turniru i pokušaju povratka u doigravanje.

"Uvijek sam govorio da će na kraju karijere vjerojatno ostati zapamćen kao treći najbolji playmaker ikad, ali mislim da je jednog već prešao. Bit će drugi najbolji ikad, a broj jedan je očito Magic Johnson. Russ je podcijenjen jer stvari koje on čini, to nijedan playmaker nije činio, nikad", poentirao je Brooks.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2021. u 11:53
    nije ni u top 5 m agic stockton kidd thomas cousy
    Obrisan korisnik