Košarka

Važna trica Simona u prolazu Efesa, Armani tijesno, Barcelona lako do Final Foura

Branimir Korać, HINA • srijeda, 05.05.2021.
Važna trica Simona u prolazu Efesa, Armani tijesno, Barcelona lako do Final Foura
Foto: Pixsell

U polufinalu ovosezonskog završnog turnira Eurolige košarkaša, koji će se igrati u Kölnu od 18. do 20. svibnja, igrat će CSKA Moskva - Anadolu Efes i Barcelona - Armani Exchange...

Barcelona je u odlučujućoj, petoj utakmici četvrtfinala na svom terenu svladala Zenit iz Sankt Peterburga s uvjerljivih 79:53, dok je Armani Exchange u petom susretu svog četvrtfinala također kao domaćin nadigrao Bayern iz Münchena s 92:89.

Najefikasniji u redovima Barcelone, koja je vrlo brzo riješila sve dvojbe oko pobjednika, bio je Cory Higgins s 15 poena, dok je Alex Poythress s 11 ubačaja bio jedini dvoznamenkast kod Zenita.

U Milanu je domaći sastav kontrolirao rezultat čitavim tijekom susreta, 1:15 minuta prije kraja je vodio s 91:79 i činilo se kako je dvoboj riješen. No, serijom velikih pogrešaka dopustio je gostu povratak pa je 12 sekundi prije kraja Bayern smanjio na 91:89, a tada je Shields napravio prekršaj u napadu na Šišku te je Bayern dobio napad za produžetak ili čak i pobjedu. No, Hines je uspio iznuditi "mrtvu loptu" prilikom Baldwinova prodora, a zatim u podbacivanju i osvojiti loptu za Armani. Potom je Shields pogodio jedno od dva slobodna bacanja, da bi u preostalom vremenu očajnička trica Zipstera za produžetak bila neprecizna.

Shavon Shields je predvodio Armani Exchange s 34 koša do njegova prvog nastupa na Final Fouru nakon čak 29 godina, dok je Jalen Reynolds s 19 ubačaja i 10 skokova bio prvo ime Bayerna. Leon Radošević je u sastavu Bayerna dobio 9:20 minuta, uputio jedan neprecizan šut za tricu te ostvario jedan skok.

Anadolu Efes izborio je nastup na završnom turniru, u odlučujućoj petoj utakmici četvrtfinala kao domaćini svladali su madridski Real s 88:83. Ključnom za pobjedu Efesa pokazala se trica Krunoslava Simona za vodstvo 83:80 36 sekundi prije kraja. U sljedećem napadu Reala Llull je pokušao poravnati tricom, no nije bio precizan da bi potom Singleton, Dunston i Micić pogodili pet od šest slobodnih bacanja kako bi sačuvali prednost svog sastava.

Simon je odigrao odličnu utakmicu za Anadolu Efes, na terenu je proveo 30 minuta i za to vrijeme ubacio 17 koševa (šut za dva 3-6, trica 3-6, slobodna bacanja 2-2) uz jedan skok i tri asistencije. Najučinkovitiji u sastavu Efesa bio je Chris Singleton s 26 koševa, dok je Nicolas Laprovittola ubacio 17 za Real.

Još prošloga tjedna plasman na završni turnir izborio je moskovski CSKA koji je s 3-0 u pobjedama svladao Fenerbahče.

Polufinalni susret CSKA i Anadolu Efesa bit će "repriza" posljednjeg finala igranog prije dvije godine u Vitoriji, a kojega je dobio CSKA.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!