Nogomet

Arteta: 'Ne bih bio ovdje da sumnjam u to da mogu podići igrače'

Branimir Korać • petak, 07.05.2021.
Arteta: 'Ne bih bio ovdje da sumnjam u to da mogu podići igrače'

Arsenal se oprostio od Europe nakon što nije uspio svladati Villarreal u uzvratnom susretu polufinala Europske lige. Nakon poraza 2:1 u Španjolskoj, kod kuće je odigrao 0:0...

Prvi put u zadnjih 25 godina Arsenal bi mogao ostati bez Europe. Smiješi mu se i najlošiji ligaški plasman od 1996. godine, ali Mikel Arteta i dalje vjeruje da je pravi izbor za trenera Arsenala.

"Vjerujem u to iako znam da je svačiji posao pod povećalom. Ne bih sjedio ovdje s vama da sumnjam u to da mogu podići igrače. Vidjet ćete, nema potrebe za pričanjem, vidjet će se na travnjaku", poručio je Arteta.

Arteta nije imao niti sreće uoči uzvrata. Na zagrijavanju je ostao bez Xhake, umjesto njega morao je uskočiti tek oporavljeni Tierney dok je opcija na klupi bio Cedric Soares iako je dan ranije bio u bolnici.

Unai Emery s druge strane isijavao je ponosom, njegova momčad napravila je velik rezultat.

"Zadovoljan sam i ponosan. Zadovoljan poslom koji smo obavili i ponosan zbog projekta koji imamo u Villarrealu. Predsjednik je u klubu više od 20 godina, bili su u polufinalu Lige prvaka, tri puta u polufinalu Europske lige, nedostajao je taj zadnji korak", kaže Emery.

U finalu ga ponovno čekaju Englezi, igrat će protiv Manchester Uniteda.

"Borit ćemo se protiv favoriziranog Manchester Uniteda koji je pokazao svoju kvalitetu tijekom natjecanja. Izbacili smo jednog od favorita, svjesni smo koliko nas težak posao čeka, ali ponosni smo što ćemo se imati priliku pripremati za takav susret. Manchester United je sjajna momčad i morat ćemo naporno raditi kako bi nadoknadili njihove snažne strane."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!