Košarka

Šamanić bez minuta, Šarić bez učinka, Lakersi pali u play-in

Matej Kačan • subota, 08.05.2021.
Šamanić bez minuta, Šarić bez učinka, Lakersi pali u play-in

Uz utakmicu karijere Bojana Bogdanovića, sinoć je na NBA parketima odigrano još devet utakmica. Na dvije su igrale momčadi koje u sastavu imaju Hrvate, ali Šamanić i Šarić nisu bili zapaženi...

Iako je Utah slavila povijesnom večeri Bojana Bogdanovića, lov na prvo mjesto Zapada još je otvoren jer su pobjedu upisali i Phoenix Sunsi. Knicksi ove sezone dokazuju koliko su dobra momčad, posebno u obrani, ali su Sunsi odlučili pokazati silu i razbiti suparnika.

Završilo je 128:105 za Sunse koji su se vratili pobjedama te zaostaju pobjedu za Jazzom. Vodio ih je s 26 poena i 15 skokova, dok je Dario Šarić za pet minuta igre uputio tek jedan šut i ostao je bez poena. Kod Knicksa je opet zapažen bio Julius Randle s 24 poena i 11 skokova.

Luka Šamanić nije igrao za Spurse, ali će navijači San Antonija biti zadovoljni prekidom crnog niza od pet poraza. Spursi su nadvisili Sacramento Kingse i dodatno su učvrstili svoje deseto mjesto koje vodi u play-in. U 113:104 pobjedi prvo ime je bio DeRozan s 25 poena.

U play-in bi vrlo lako mogli i LA Lakersi koji su poraženi u jednoj od ključnih utakmica sezone. U direktnom dvoboju za izbjegavanje razigravanja su od njih bolji bili Portland Trail Blazersi koji su slavili sa 106:101 te su skočili na šesto mjesto. Portland sad ima pobjedu više od Lakersa, Dallas dvije pobjede viška, a obje ekipe drže i bolji međusobni omjer.

Damian Lillard još je jednom oduševio s 38 poena i sedam dodavanja, a Lakersima nije dovoljan bio ni silan trud Anthonyja Davisa koji je ubacio 36 poena i 12 skokova. Dallas je upisao važnu 110.90 pobjedu nad Clevelandom i tako je ostao iznad crte.

Zanimljiva je i borba za play-in na Istoku. Postojala je mogućnost da oba prošlosezonska finalista završe u razigravanju, ali je Miami sinoćnjim rezultatima ipak najavio šesto mjesto, a razigravanje za Boston. Heat je uz 25 poena, osam skokova i šest dodavanja Jimmyja Butlera nadvisio Timberwolvese sa 121:112.

Boston je teško poražen kod Chicago Bullsa koji hvataju deseto mjesto. Nikola Vučević poveo je Bullse do 121:99 pobjede s 18 poena, 14 skokova i deset dodavanja, dok je kod Celticsa Kemba Walker bio nedovoljan s 33 poena. Trenutno je Boston sedmi s pobjedom zaostatka i da danas kreće doigravanje, razigravao bi s Hornetsima.

Charlotte je pokazala dobru formu 122:112 pobjedom nad Orlando Magicom, a LaMelo Ball pokazao je da se brzo vratio u formu nakon ozljede te je s 27 poena te po šest skokova i dodavanja vodio svoju ekipu. U vrhu Istoka imali smo također promjenu, Brooklyn Netsi su potonuli do trećeg mjesta, a drugi su od sinoć Bucksi.

Milwaukee je u vrlo efikasnom susretu nadvisio Houston Rocketse sa 141:133 uz 17 poena i 11 skokova uz sedam dodavanja Giannisa Antetokounmpoa, dok su na samom vrhu ostali Sixersi koji su tijesno svladali Pelicanse sa 109:107. Nevolja za Pelicanse je još veća jer uz praktički nikakve šanse za play-in, ovaj poraz je donio i lom prsta za Ziona Williamsona. Sixerse je s 37 poena i 13 skokova vodio Joel Embiid.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2021. u 22:17
    sunsi iutah iznad svih
    Obrisan korisnik