Košarka

Bogdanović se i dalje nije 'ispuhao', Šamaniću tek nekoliko minuta

Matej Kačan • nedjelja, 09.05.2021.
Bogdanović se i dalje nije 'ispuhao', Šamaniću tek nekoliko minuta

Sinoć su na NBA parketima nastupila dvojica hrvatskih igrača, a Bojan Bogdanović je s 20 poena pokazao da ga povijesna NBA večer protiv Denvera nije ispuhala....

Samo večer nakon svog rekorda karijere i povijesne partije, Bojan Bogdanović opet je stupio na NBA parket i pokazao je da se još nije ispuhao ni nakon 48 poena. Sezona za Jazz nije gotova i valja obraniti vodeće mjesto na Zapadu, a pobjeda nad Houstonom korak je u tom smjeru.

Utah je obavila posao protiv najgore ekipe Zapada u drugoj i trećoj dionici u kojima je stvorila 13 poena viška, a u jednom trenutku i vodstvo od 22 razlike pa je do samog kraja moglo doći i do manjeg opuštanja. Konačni je rezultat na semaforu bio 124:116.

U okrugloj 50. pobjedi Jazza ove sezone Bojan je šutirao 7/16 za 34 i pol minute, ubacio je jednu tricu i pet slobodnih bacanja za 20 poena te pet skokova i dvije asistencije. Jazzere je vodio Georges Niang s 24 poena, Jordan Clarkson je dodao 21.

Jedna od glavnih priča lige je opasnost da prvaci Los Angeles Lakersi padnu i ostanu na mjestima koja vode u dodatno razigravanje, play-in turnir za doigravanje. Korak u tom smjeru su ih pogurali Portland Trail Blazersi koji su deklasirali Spurse te su pobjegli Lakersima za dodatnu pobjedu.

Damian Lillard vodio je svoju momčad s 30 poena i osam dodavanja u 124:102 pobjedi, dok je 27 dodao CJ McCollum. Kod Spursa je DeMar DeRozan zabio 20 poena, a zaigrao je i Luka Šamanić koji je dobio nekoliko minuta.

Hrvatski je košarkaš za šest minuta iz igre gađao 2/4 uz tri pogođena slobodna bacanja pa se može pohvaliti sa solidnih sedam poena i četiri skoka. Blazersi ovom pobjedom bježe LA Lakersima za dvije pobjede, a do kraja su ostale četiri utakmice za Portland te pet za Lakerse pa se već možemo spremati za donedavno nezamisliv scenarij.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2021. u 11:24
    s njim su wiozardsi puno jaci ali nece dalje od 1 kruga
    Obrisan korisnik