Tenis

Granollers i Zeballos uzvratili Mektiću i Paviću za poraz iz Monte Carla

Branimir Korać • nedjelja, 09.05.2021.
Granollers i Zeballos uzvratili Mektiću i Paviću za poraz iz Monte Carla

Nikola Mektić i mate Pavić nisu uspjeli osvojiti veliki turnir u Madridu. U finalu su poraženi od Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa u tijesnom meču...

Najbolji par svijeta, Nikola Mektić i Mate Pavić, nisu uspjeli osvojiti i turnir u Madridu. Oni su u finalu igrali protiv trećih nositelja i dobrih poznanika Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa koji su na kraju ipak slavili.

Mektić i Pavić protiv ove kombinacije igrali su prije manje od mjesec dana u polufinalu turnira u Monte Carlu, ali tamo su ipak odnijeli pobjedu u produženom tie-breaku. Ovdje nisu uspjeli.

Krenuli su sjajno, potpuno su dominirali u prvom setu i dobili su ga s visokih 6:1. U drugom setu vodila se ravnopravna borba do 4:3 kada Mektić i Pavić imaju 40:0, ali gube četiri poena zaredom i Granollers i Zeballos dolaze do break i ubrzo i seta.

Odluka je pala u produženom tie-breaku gdje su Granollers i Zeballos poveli s 5:3 i do kraja meča nisu ispuštali prednost. Produženi tie-break dobili su s 10:8 i tako stigli do titule.

Bez obzira na poraz u finalu, Pavić će povećati prednost na vrhu ljestvice igrača parova na gotovo 1000 bodova prednosti nad Kolumbijcem Robertom Farahom, a Nikola Mektić ostaje četvrti.

ATP Madrid, parovi, finale:
Granollers/Zeballos - Mektić/Pavić 1:6, 6:3, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!