Košarka

Bojan Bogdanović proglašen igračem tjedna na Zapadu

Matej Kačan • ponedjeljak, 10.05.2021.
Bojan Bogdanović proglašen igračem tjedna na Zapadu

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović dobio je novo veliko priznanje. Izabran je za igrača tjedna u zapadnoj konferenciji NBA lige s preko 29 poena u prosjeku...

Na kraju sjajnog tjedna u kojem nije išao ispod 20 poena te je postavio rekord karijere, za Bojana Bogdanovića stiglo je novo priznanje. hrvatski je košarkaš proglašen najboljim igračem tjedna u Zapadnoj konferenciji.

Bogdanović je u četiri susreta u tjednu zabijao 25, 24, 48 i 20 poena i vodio je Jazz do četiri pobjede u borbi za prvo mjesto konferencije. Ukupno je u te četiri utakmice zabio 14 trica, od čega čak osam u pobjedi nad Denverom u kojem je postavio učinak karijere s 48 poena.

Ukupno je Bojan u tjednu gađao sjajnih 62.3 posto iz igre uz 29.3 poena u prosjeku, što je još bolje ako se u obzir uzme da je vanjski igrač koji je uzimao preko 17 šuteva po utakmici. Prva je ovo takva nagrada za Bogdanovića u sezoni, a druga ukupno jer je već bio igrač tjedna na Istoku kao član Pacersa u veljači 2019.

Igrač tjedna na Istoku je Russell Westbrook iz Wizardsa koji je nastavio sjajnu formu te je 181. triple-doubleom u karijeri izjednačio rekord Oscara Robertsona na prvom mjestu vječne liste.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!