Košarka

Bogdanović i Clarkson nedovoljni protiv Stepha, Šamaniću mrvice u gaženju Bucksa

Matej Kačan • utorak, 11.05.2021.
Bogdanović i Clarkson nedovoljni protiv Stepha, Šamaniću mrvice u gaženju Bucksa

Sinoćnji NBA program bio je nešto siromašniji, ali smo od hrvatskih predstavnika na djelu vidjeli Bojana Bogdanovića u dvoboju sa Stephom Curryjem te Luku Šamanića u nekoliko minuta protiv Bucksa...

Najbolji igrač minulog tjedna na NBA Zapadu nastavio je u istom ritmu i u ponedjeljak, ali Bojan Bogdanović i njegovih 27 poena ipak nisu bili dovoljni da Jazz upiše novu pobjedu. Ovaj put su jednom čovjeku morali priznati da je bolji, a to je bio Stephen Curry.

Nije Curry bio najbolji strijelac susreta, ali je vukao svoju ekipu do egal završnice, a onda je pri 116:116 pogodio tricu 14 sekundi prije kraja na asistenciju Draymonda Greena te je svojoj ekipi donio pobjedu i dodatnu sigurnost na osmom mjestu.

Vodili su Warriorsi i s 12 razlike na ulasku u četvrtu, ali je sjajni Jordan Clarkson poveo povratak Jazza, na kraju ipak neuspješan. Clarkson je bio i najbolji igrač Jazza s 41 poenom, dok je Curry tricom za pobjedu došao do 36 ubačaja.

Bogdanović je na terenu proveo nešto manje od 34 minute i gađao je nešto slabije za svoje standarde prošlog tjedna. Naime, u ludoj seriji od četiri utakmice je imao preko 60 posto šuta, ali je ovaj put imao tek 9/21 i 4/9 za tricu. No, dodao je pet bacanja i s 27 poena nastavio niz utakmica preko 20 ubačaja. Imao je Bojan i šest skokova te po dvije asistencije i krađe.

Jazzeri tako nisu iskoristili poraz Sunsa da pobjegnu na prvom mjestu Zapada i borba se nastavlja. A borba za desetu poziciju u play-inu izgleda gotova jer Spursi nižu pobjede gdje trebaju. Tako su Spursi deklasirali Buckse u utakmici koja Milwaukeeju nije značila mnogo jer neće ispod trećeg mjesta, a za skok na drugo ipak treba čekati pokoji kiks Netsa.

Završilo je 146:125 za napadački vrlo raspoložene Spurse koji su u svojim redovima pronašli četiri igrača iznad 20 poena te još dvojicu s 19. U takvoj napadačkoj demokraciji je najviše zabio DeMar DeRozan s 23, a raznovrstan je bio Dejounte Murray s 21 poenom, šest skokova i devet dodavanja.

Luka Šamanić dobio je tek četiri minute i 13 sekundi na parketu i nije stigao niti uputiti šut. Da statistika ne ostane prazna pobrinula se jedna izgubljena lopta uz jedan načinjeni prekršaj.

NBA:
San Antonio - Milwaukee 146:125
Golden State - Utah 119:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2021. u 10:54
    volio bi da utah igra finale
    Obrisan korisnik