Košarka

Lakersi bolji od Knicksa u produžetku, Pacersi iznenadili Sixerse

Matej Kačan • srijeda, 12.05.2021.
Lakersi bolji od Knicksa u produžetku, Pacersi iznenadili Sixerse

U ostatku NBA utakmica se i dalje vodi borba za plasman ili izbjegavanje play-in turnira, a stvari su uglavnom već riješene. I na Zapadu i na Istoku su po dvije od četiri ekipe matematički osigurale razigravanje...

Los Angeles Lakersi još se bore za život i nadu za izbjegavanje play-in turnira. Iako bez LeBrona Jamesa, Lakersi su u jednom NBA klasiku svladali NY Knickse nakon produžetka u dvoboju dvije najpoznatije NBA franšize.

Utakmica je bila jako tvrda i na malo poena i nakon 48 minuta smo imali 91:91 rezultat što je vrlo siromašno za današnji NBA, a imali smo čak 22 promjene vodstva, što samo dokazuje egal u kojem se igrao susret. Bez LeBrona su palicu preuzeli drugi junaci pa je tricu za pobjedu i 101:99 pogodio Talen Horton-Tucker.

23 poena je kod Lakersa zabio Kyle Kuzma, dok je 16 poena i 18 skokova imao Andre Drummond uz 20 poena Anthonyja Davisa. Lakersi su još na pobjedu iza Dallasa i Portlanda, dok su Knicksi na šestom mjestu Istoka s tri pobjede više od Celticsa u play-in zoni.

Dallas je mogao održati prednost od dvije pobjede nad Lakersima, ali je teško poražen od Memphisa sa 133:104. Grizzliesi su uz 24 poena, sedam skokova i osam asistencija Ja Moranta i matematički osigurali svoje play-in mjesto na Zapadu.

Matematički na Istoku su u razigravanju sigurni Indiana Pacersi koji su svladali Sixerse sa 103:94 uz triple-double Domantasa Sabonisa od 16 poena, 13 skokova i 15 asistencija. Poraz Sixersa iskoristili su i Brooklyn Netsi koji su uz 21 poen Kevina Duranta svladali Chicago Bullse sa 115:107 te su došli na dvije pobjede od vrha Istoka.

Denver ganja treće mjesto i Clipperse pa je na tom putu svladao Hornetse sa 117:112 uz 30 poena i 11 skokova te šest dodavanja Nikole Jokića, dok su i Hornetsi sigurni u play-inu usprkos porazu. Miami Heat po svemu sudeći izbjegava razigravanje, a tamo će sedmoplasirani Boston nakon pobjede Heata u međusobnom susretu ovih ekipa.

Miami je s 24 poena i 11 skokova vodio Tyler Herro, dok je kod Celticsa koji će do kraja sezone biti bez Jaylena Browna najbolji bio Kemba Walker s 36 poena, sedam skokova i četiri dodavanja. U ostalim susretima je Minnesota svladala Detroit, Milwaukee je bio bolji od Orlanda te Sacramento od Oklahome.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2021. u 10:54
    knicksi opak tim
    Obrisan korisnik