Košarka

Cibona na kraju slomila Škrljevo i izborila polufinale

Matej Kačan • srijeda, 12.05.2021.
Cibona na kraju slomila Škrljevo i izborila polufinale

Poznat je sastav jednog od dva polufinala HT Premijer lige. Nakon što je Split dvokorakom riješio Zabok, isto je protiv Škrljeva učinila i Cibona pa ćemo u polufinalu gledati nove susrete ove dvije ekipe...

Košarkaši Cibone drugi su polufinalisti prvenstva Hrvatske u košarci. Cibosi su polufinale HT Premijer lige sa Splitom izborili s dvije pobjede protiv Škrljeva. U Mavrincima je domaćin bio žilav i dosta je odolijevao, ali je Cibona u završnici slomila domaćina i slavila sa 87:71.

Cibona je nakon siromašne prve dionice u drugoj dodala gasa te je do poluvremena napravila 12 poena prednosti (41:29) i činilo se da će sve do kraja biti lagan posao. No, domaćin je odigrao šuterski sjajnu treću četvrtinu te je s 29 poena vratio razliku na samo tri poena pred posljednjih deset minuta.

No, u posljednjoj dionici je opet Cibona slomila suparnika, vođena sjajnim Radovčićem i Drežnjakom te koševima iskusnijih je napravila 25:13 u posljednjih deset minuta, zaigrala sjajnu obranu i s 2-0 izborila polufinale.

Radovčić je vodio Cibose s 20 poena, Drežnjak je dodao 15, dok je Darko Planinić iznenađujuće ušao s klupe te je postigao 17 poena i 12 skokova. Kod Škrljeva je Jure Gunjina zabio 15, a Barnjak i Robertson po poen manje.

Drugo polufinale će se kompletirati nakon što se riješe dvomeči Zadra i Šibenke te Gorice i Sonika. Zadar i Gorica domaćim pobjedama imaju po 1-0.

HT Premijer liga, četvrtfinale:
Škrljevo - Cibona 71:87 (0-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!