Košarka

Bilan najbolji u porazu Sassarija, Krušlin također dvoznamenkast

Matej Kačan • četvrtak, 13.05.2021.
Bilan najbolji u porazu Sassarija, Krušlin također dvoznamenkast
Foto: Pixsell

Dinamo Sassari je poražen u prvom susretu četvrtfinala košarkaške Serie A na gostovanju kod Venecije, a Miro Bilan i Filip Krušlin su bili vrlo zapaženi u svojoj ekipi...

Dinamo Sassari je bio blizu, ali ipak nije uspio ostvariti break na otvaranju doigravanja košarkaške Serie A. Kao postavljeni peti nositelj je Sassari gostovao kod Venecije u prvoj utakmici, a pao je tek u produžetku i nije uspio povesti.

Venezia je u posljednju minutu susreta u regularnom dijelu ušla s 81:79, ali je Stefano Gentile dvicom izjednačio i poslao susret u produžetak. Tamo se nastavlja egal, a Gentile je od heroja postao tragičar jer je u posljednjem napadu domaćina napravio prekršaj na trici.

Austin Daye je pogodio dva od tri bacanja te je 91:90 pretvorio u 92:91 za svoju ekipu i pobjedu te vodstvo u seriji. Miro Bilan je bio najbolji pojedinac poražene ekipe. Hrvatski je centar ubacio 19 poena uz 11 skokova u 29 minuta na terenu uz 6/10 iz igre i 7/8 bacanja.

12 poena je dodao Filip Krušlin koji je zabio dvije trice, a uhvatio je i četiri skoka za 33 minute. Toni Katić je za 13 minuta ubacio tek dva poena.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!