Rukomet

U Poreču se održava završnica Kupa za rukometašice

Sportnet, Branimir Korać • petak, 14.05.2021.
U Poreču se održava završnica Kupa za rukometašice
Foto: Pixsell

Vikend koji je pred nama donosi nam završnicu Kupa za rukometašice ili popularno nazvani Festival rukometa. Bit će to 29. izdanje tog natjecanja. Prošle godine, zbog koronavirusa, završnica je otkazana.

Samo dva kluba osvajala su hrvatski Kup. To su Podravka Vegeta koja je 23 puta bila pobjednik i Lokomotiva Zagreb kojoj je to uspjelo pet puta. Još devet klubova bilo je u finalu Kupa. To su TVIN Virovitica tri puta, Trešnjevka, Sesvete i Zamet po dva puta te Đurđevac, Osijek, Trogir, Koka i Modea Tuing po jedanput. Zrinski i Bjelovar imaju priliku povećati taj broj ukoliko netko uspije iznenaditi Podravku ili Lokomotivu.

Podravka Vegeta je do polufinala pobijedila Osijek 33:25 (1/8 finala) te Zamet u četvrtfinalu 37:29. Oba susreta igrala je u gostima. Zrinski je pak, imao dosta sreće sa ždrijebom do polufinala jer je u prvom nastupu igrao protiv ŽARK Splita i pobijedio 34:24, a u četvrtzavršnici su im suparnik bile rukometašice 1234 Virovitice koju su također lako dobili 39:27.

Lokomotiva Zagreb se također prošetala do polufinala, premda je objektivno imala teške protivnike. U osmini finala dobila je Umag u gostima s plus osam (25:33), a onda u četvrtfinalu Sesvete 34:23. Bjelovar je do svog prvog polufinala u povijesti pobijedio Petason Vranjic 33:27 i Koku kao domaćin 34:25.

Poreč je drugi put domaćin završnice Kupa. Kao rekorderi, po pet puta domaćini su bili Zagreb i Umag.

KUP HRVATSKE (Ž): POLUFINALE
15.05.2021. 17:00h PODRAVKA VEGETA – ZRINSKI
15.05.2021. 19:30h LOKOMOTIVA ZAGREB – BJELOVAR

AUTOR: HRS

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!