Košarka

Zadar i Gorica gostujućim pobjedama do polufinala doigravanja

Branimir Korać • subota, 15.05.2021.
Zadar i Gorica gostujućim pobjedama do polufinala doigravanja
Foto: Pixsell

Poznata su oba polufinalna para doigravanja HT Premijer lige. Nakon što su svoje polufinale zakazali Split i Cibona, sada su prolaz izborili i Zadar i Gorica...

Zadar i Gorica s po 2-0 u seriji izborili su prolaz u polufinale doigravanja u HT Premijer ligi. Zadrani su i u drugom susretu bili uvjerljivi protiv Šibenke dok je Gorica u tvrdom susretu uz dosta muke eliminirala Sonik Puntamiku.

U Šibeniku se igralo ravnopravno u prvom poluvremenu dok je nastavak susreta pripao Zadranima. Šibenka je u drugih 20 minuta pala i sve teže se nosila s gostima, Kodi Justice pogađao je iz svih pozicija i gosti su stvorili visoku prednost. Upravo dvije vezane trice Justicea odvele su Zadar na plus 13 i domaćin više nije zaprijetio.

Justice je susret završio s 20 poena(6/7 trica), pet skokova i pet asistencija, a Chinanu Onuaku dodao je 19 poena, osam skokova i pet asistencija.

Milija Miković ubacio je 21 poen uz sedam skokova. Inače, potez utakmice bila je trica Henrika Širka preko cijelog terena.

Vrlo zanimljivo bilo je u Jazinama gdje je Gorica svladala Sonik Puntamiku s 56:54. Sonik je imao napad barem za produžetak, Sandro Rašić pokušao je tricom odvesti svoju momčad do pobjede, ali nije pogodio i Goričani slave prolaz u polufinale.

Lovro Mazalin s 20 poena i 11 skokova predvodio je Goricu, a Jakov Vladović s 14 poena i pet asistencija Sonik.

Četvrtfinale doigravanja:
Šibenka - Zadar 65:86 (0-2)
Sonik Puntamika - Gorica 54:56 (0-2)

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!