Tenis

Tena Lukas poražena u kvalifikacijama za Beograd

Matej Kačan • subota, 15.05.2021.
Tena Lukas poražena u kvalifikacijama za Beograd
Foto: Pixsell

Hrvatska tenisačica Tena Lukas poražena je na startu kvalifikacija za turnir u Beogradu. Bolja od nje u tri seta bila je peta nositeljica kvalifikacija, Rumunjka Cristea...

Glavni ždrijeb zemljanog turnira u Beogradu ipak će biti bez hrvatske tenisačice Tene Lukas. Tena je u polufinalu kvalifikacija imala jako težak posao, s druge strane mreže bila je peta nositeljica kvalifikacija i 150. igračica svijeta.

Rumunjka odmah je pokazala silu i kvalitetu u prvom setu sa 6:0, ali Lukas nije ustuknula, već je istom mjerom vratila 124 mjesta bolje rangiranoj tenisačici. U samo 29 minuta drugog seta Lukas je također slavila sa 6:0.

Ušlo se u treći set gdje je Rumunjka napravila 2:0, ali Lukas opet pokazuje snagu i žilavost te se vraća na 2:2. Isto se ponavlja i za 4:2 pa 4:4, ali treći i koban break Cristian je napravila u desetom gemu i 6:4 te je konačno slomila otpor Hrvatice.

Teni za utjehu ostaje dobar dojam, dok će Cristian na bolju iz meča Mađarice Reka-Luce Jani i domaće predstavnice Aleksandre Krunić.

WTA Beograd, kvalifikacije:
J.A. Cristea (Rumunjska, 5) - Tena Lukas (Hrvatska) 6:0, 0:6, 6:4

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!