Košarka

Šarić: 'Mnogo nam znači osvajanje divizije, optimistični smo za doigravanje'

Matej Kačan • nedjelja, 16.05.2021.
Šarić: 'Mnogo nam znači osvajanje divizije, optimistični smo za doigravanje'

Dario Šarić se nakon pobjede nad Spursima na konferenciji za medije pojavio s prigodnom majicom za osvajanje divizije Pacific, a progovorio je o ambicijama ekipe...

Phoenix Sunsi sinoć su svladali San Antonio Spurse te su osigurali i naslov u svojoj diviziji Pacific. Sunsi su tako ostvarili još jedan uspjeh u sjajnoj sezoni, ali ne misle stati i optimistično gledaju na doigravanje. Važan kotačić pobjede nad Spursima bio je Dario Šarić (13 poena) koji se na konferenciji za medije pojavio sa slavljeničkom majicom.

"Netko ih je spremio za nas prije utakmice. Saznali smo prije, ali je nakon dobre utakmice protiv San Antonija bilo dobro vrijeme da to malo proslavimo, obučemo majice i budemo sretni oko onog što smo postigli. Velika je to stvar za nas u ovoj sezoni koja je bila teška, puna problema oko Covida. Nitko nikad nije kazao da će biti lako, ali mislim da je važno za ekipu da nastavimo, da budemo spremni za sljedeću utakmicu, a onda i za doigravanje."

Šarić je protiv Portlanda imao teške trenutke s ključnim promašeni bacanjima, ali su Sunsi slavili, a Šarić je istaknuo koliko mu je pomogla podrška suigrača prije novog starta u petorci.

"Bilo je to sjajno, u prošloj utakmici sam imao taj loš moment s promašenim bacanjima te sam bio malo lošijeg raspoloženja, ali su me suigrači spasili i izvadili. Imamo dobru grupu ljudi oko sebe koji će ti uvijek pomoći da se ispraviš nakon takvih teških trenutaka i uvijek će biti iza tebe. Stali su iza mene, ali znam da je to bilo vrlo stresno za navijače i ljude koji podržavaju Sunse."

Sunsi će nakon druge utakmice sa Spursima imati oko tjedan dana odmora jer kao druga ekipa Zapada igraju protiv momčadi koja će igrati play-in turnir. Može to biti i dvosjekli mač.

"Vrlo smo optimistični jer smo imali jako dobru sezonu. Imat ćemo šest-sedam dana odmora, što je dosta čudno s obzirom na dosadašnji ritam. Igrat ćemo protiv ekipe koja će odigrati jednu utakmicu kroz taj tjedan i to bi moglo biti zahtjevno jer će ta ekipa biti u ritmu, a mi nećemo moći igrati do vikenda. Morat ćemo imati neku trening utakmicu međusobno kako bi se spremili. Vrlo je to važno za nas nakon balona, nadam se da će se svi vratiti nakon ozljede. Imamo 15 igrača koji mogu igrati i jedva čekamo doigravanje."

Sunsi su od samog početka krenuli jako te je petorka u kojoj je krenuo i Šarić stvorila vodstvo i udarila ritam susreta.

"Zadnji put protiv Spursa kod kuće smo bili malo sporiji, nismo bili na razini i onda su nas držali kroz cijelu utakmicu. Kasno smo reagirali, a ova utakmica je bila drukčija, bila je rana i krenuli smo jako i uzeli vodstvo, igrači s klupe su ga zadržali, čak i povećali. Bilo je to vrlo dobro i važno za nas, ali je utakmica sutra još važnija jer želimo završiti regularnu sezonu na pravi način", zaključio je Šarić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!