Ostali sportovi

Fury se s Wilderom mora boriti do rujna, odgađa se borba s Joshuom

Matej Kačan • utorak, 18.05.2021.
Fury se s Wilderom mora boriti do rujna, odgađa se borba s Joshuom

Arbitraža između Tysona Furyja i Deontayja Wildera presudila je u korist Amerikanca te je odlučeno da Fury svom suparniku duguje treću borbu, i to do 15. rujna...

Meč Tysona Furyja i Anthonyja Joshue kojim su se u kolovozu trebale objediniti titule svjetskog prvaka po svi organizacijama odgodit će se na studeni ili prosinac zbog problema u Furyjevom ugovoru. Naime, po ugovoru za borbu protiv Deontayja Wildera u veljači 2020., Wilderu je propisano pravo na revanš.

Cijeli je slučaj išao na arbitražu, a arbitar je odlučio da Fury mora ispoštovati stavke te da se s Wilderom mora boriti do 15. rujna Iako je Wilderov zahtjev prihvaćen, arbitar Daniel Weinstein nije boksaču dao mogućnost za visoku odštetu u slučaju da se s Furyjem dogovori za produženje roka u kojem se borba treba održati.

I tabor Engleza je odbacio takvu mogućnost, prvo će riješiti ono što moraju, a onda će na borbu s Joshuom.

"Nećemo plaćati Wilderu da se makne. Bolje je riješiti ga se i ići svojim poslom. Fury-Joshua se može odraditi i u studenom ili prosincu", kazao je promotor Bob Arum koji se brine za Furyja, a dodao je i da je već rezervirana dvorana u Las Vegasu te datum 24. srpnja za ovu borbu.

Fury i Wilder borili su se 22. veljače 2020. kad je Englez iznenađujuće izdominirao dotad neporaženog Wildera koji je nalazio mnoga objašnjenja za svoj poraz, a od tad je otpustio i svog trenera. Od tada nijedan borac nije stupio u ring pa će Fury ipak imati jednu probnu borbu prije velikog meča teškog rekordnih 155 milijuna dolara nagrade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!