Nogomet

Deschamps uskoro objavljuje popis, izgledan je i povratak Benzeme

Matej Kačan • utorak, 18.05.2021.
Deschamps uskoro objavljuje popis, izgledan je i povratak Benzeme

Francuski list Le Parisien u utorak je naveo kako se u francusku reprezentaciju slavodobitno vraća Karim Benzema koji će biti na popisu od 26 imena izbornika Didiera Deschampsa...

Nakon što je 2015. izbačen iz nacionalne vrste zbog skandala oko ucjene suigrača Mathieua Valbuene, napadač Real Madrida Karim Benzema mogao bi se nakon šest godina izbivanja vratiti u reprezentaciju za nastup na Euru.

Naime, Didier Deschamps uskoro bi trebao objaviti svoj popis od 26 imena koja će braniti boje Francuske na Euru, a napad bi trebao biti ojačan Benzemom koji je ove sezone u ubojitoj formi. Ukupno je Benzema ove sezone za svoj Real zabio 29 pogodaka, od čega 22 u La Ligi.

Duže se već priča o Benzeminom povratku u nacionalnu vrstu za koju je od 2008. do 2015. nastupio 62 puta i zabio 20 pogodaka, a francuski list Le Parisien tvrdi da će 33-godišnji napadač ipak biti dio popisa.

Francuski je napadač imao mnoge kontroverze za vrijeme svog igranja u reprezentaciji. 2010. je otkriveno kako je bio umiješan u krug reprezentativaca koji su koristili usluge maloljetnih prostitutki, ali su tužbe odbačene zbog manjka dokaza. Nakon što je 2015. izbio skandal oko Valbuene i Benzema je uhićen, nije bio na popisu Deschampsa za EURO 2016., na što je odgovorio optužbama za rasizam.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!