Košarka

Split vrlo uvjerljivom pobjedom izborio ostanak u ABA ligi

Branimir Korać • četvrtak, 20.05.2021.
Split vrlo uvjerljivom pobjedom izborio ostanak u ABA ligi
Foto: Pixsell

Košarkaši Splita s 2-1 u seriji svladali su Sparse i izborili ostanak u ABA ligi. U trećoj utakmici Split je slavio s 90:60 i tako dovršio posao...

Split će igrati u ABA ligi i iduće sezone. Bilo je to izvjesno još nakon druge utakmice u kojoj su Splićani uvjerljivo slavili u gostima, odigrali u skladu s očekivanjima i pokazali kako je razlika u kvaliteti ipak osjetna.

Splićanima nije trebao podbačaj u prvoj utakmici u kojoj su kod kuće izgubili i vjerojatno niti sami ne znaju kako su uspjeli odigrati baš toliko loše. No u naredne dvije utakmice Split je ponovno ličio na sebe i zasluženo ostaje u ligi.

U trećoj utakmici na Gripama slavio je s vrlo visokih 90:60, a Sparsi su se držali u priključku samo u prvoj dionici. Nakon toga Split se razigrao i već na poluvremenu imao plus 21.

Trener Splita Mile Karakaš tako je mogao i pružiti nešto odmora dijelu igrača prije puta za Zagreb gdje već sutra mora igrati protiv Cibone nakon što Zagrepčani nisu imali sluha za zahtjev o odgodi na subotu.

Protiv Sparsa svi su se upisali među strijelce, najmanje su igrači Kedžo i Vranković s po osam minuta, a jedini s visokom minutažom bio je Perasović koji je 30 minuta bio na parketu.

Split su predvodili Kedžo s 13 poena i Roko Ukić s 12. Kod Sparsa po 11 poena ubacili su Kenan Kamenjaš (sedam skokova) i Nedim Buza.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!