Košarka

Sjajno Bogdanovićevo drugo poluvrijeme nije bilo dovoljno, Jazz krenuo porazom

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.05.2021.
Sjajno Bogdanovićevo drugo poluvrijeme nije bilo dovoljno, Jazz krenuo porazom

Utah Jazz izgubio je prednost domaćeg terena porazom u Salt Lake Cityju od Memphisa. Bojan Bogdanović bio je nevidljiv u prvom poluvremenu i nezaustavljiv u drugom, posebno u zadnjoj dionici...

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 109:112 (0-1)

Utah Jazz ušao je u doigravanje kao najbolja momčad lige, ali u prvom susretu zahuktali Grizzliesi upisali su pobjedu. Memphis je stigao pun samopouzdanja nakon velike pobjede protiv Golden State Warriorsa i tako se i postavio na parketu te na kraju uzeo pobjedu.

Jazz je u utakmicu ušao s neugodnom spoznajom u zadnji trenutak kako ipak ne može računati na Donovana Mitchella. Najavljivalo se kako će biti spreman i igrati u prvoj utakmici, ali na kraju se od toga odustalo što je iznenadilo i sam igrače, vidjelo se to po izjavama nakon dvoboja.

Jazzeri su imali dobar ulazak u utakmicu i u drugoj dionici 14 poena prednosti, ali onda su stali i Memphis je do odlaska na odmor napravio preokret i vodio na poluvremenu 49:43.

Bojan Bogdanović u prvom poluvremenu nije bio dobar, ostao je bez poena, ali zato je u drugom dijelu bio potpuno drugačiji. U trećoj dionici ubacio je devet poena, a u četvrtoj čak 20 i upravo on vukao je povratak Jazza u utakmicu.

Vodio je Memphis skoro 20 razlike u zadnjoj četvrtini, međutim na krilima Bogdanovića Jazz se posve približio i u završnici smanjio zaostatak na samo poen.

Četiri sekunde prije kraja Dillon Brooks položio je za 112:109 nakon čega Bogdanović ne pogađa tricu preko ruke iz teške pozicije i Memphis odnosi pobjedu.

Bojan je odigrao nevjerojatno drugo poluvrijeme te je susret završio s 29 poena (4/5 za dva, 4/11 za tri, 9/9 slobodna) uz četiri skoka i tri ukradene lopte. Mike Conley dodao je 22 poena, šest skokova i 11 asistencija, Derrick Favors 12 poena i 11 skokova, a Rudy Gobert 11 poena i 15 skokova.

Kod Memphisa Dillon Brooks ubacio je 31 poen uz sedam skokova, Ja Morant 26 poena, a Jonas Valančiunas 15 poena uz 13 skokova.

Phoenix Suns - LA Lakers 99:90 (1-0)

Phoenix Sunsi krenuli su pobjedom protiv LA Lakersa 99:90. Svi su već sažalijevali Sunse kako su dobili najgoreg mogućeg protivnika unatoč tome što su druga momčad lige, ali oni se nisu zamarali tim pričama već su odigrali sjajnu utakmicu i poveli u seriji.

Rano su Sunsi preuzeli kontrolu nad rezultatom i susretom, LeBron James i Anthony Davis nisu bili toliko raspoloženi, a ostali nisu mogli vratiti Lakerse u utakmicu.

U prvom poluvremenu u jednom trenutku Sunse je oblio hladan znoj nakon što je Chris Paul nezgodno pao i zaradio udarac u rame, isprva je izgledalo dosta nezgodno, ali uspio se vratiti u susret i pomoći Sunsima da dođu do pobjede.

Monty Williams nakon susreta potvrdio je kako je razgovarao s Paulom, a on mu je poručio da će s njim biti sve u redu i da će biti spreman za drugu utakmicu.

Devin Booker predvodio je Sunse s 34 poena, sedam skokova i osam asistencija, a Deandre Ayton dodao je 21 poen i 16 skokova. Dario Šarić igrao je 12 minuta te ubacio četiri poena (2/4 za dva) uz dva skoka.

Kod Lakersa LeBron je ubacio 18 poena uz sedam skokova i deset asistencija, a Dennis Schröder dodao je 14 poena.

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 125:118 (1-0)

Wizardsi su izgledali iznimno dobro protiv Pacersa, ali protiv Sixersa nisu ponovili takav nastup. Nisu bili loši, odigrali su dobru utakmicu, ali Philadelphia je ipak na kraju odradila dobar posao i upisala pobjedu 125:118.

Posebno raspoložen bio je Tobias Harris koji je odradio sjajnu utakmicu i Wizardsi nisu pronalazili rješenje kako ga zaustaviti. Na drugoj strani pokušavali su Beal i Westbrook, međutim Sixersi su ipak bili bolji.

Harris je susret završio s 37 poena i šest skokova, Joel Embiid je dodao 30 poena i šest skokova, a Ben Simmons 15 skokova i 15 asistencija.

Kod Wizardsa Bradley Beal ubacio je 33 poena uz deset skokova i šest asistencija, a Westbrook je pratio sa 16 poena i 14 asistencija.

New York Knicks - Atlanta Hawks 105:107 (0-1)

Nakon osam godina čekanja New York Knicksi vratili su se u doigravanje. Povratak nije bio najsretniji, imali su produžetak u rukama, ali Trae Young u zadnjoj sekundi ubacio je za slavlje Hawksa i break već u prvom susretu.

Young je 28 sekundi prije kraja ubacio slobodna bacanja na 105:103 Hawksa, ali devet sekundi prije kraja Derrick Rose poravnava. Zadnju riječ ipak je imao Young koji 0.9 sekundi prije kraja ubacuje za pobjedu.

Susret je bio potpuno otvoren cijelim tijekom, a u zadnjoj dionici nitko nije uspio prelomiti dvoboj sve do tog ubačaja Younga koji je zvijezda Hawksa bučno proslavila.

Young je ubacio 32 poena uz sedam skokova i deset asistencija, a Bogdan Bogdanović dodao je 18 poena. Kod poraženih Alec Burks ubacio je 27 poena, Derrick Rose 17, a Julius Randle 15 uz 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2021. u 11:36
    memphis crna macka
    Obrisan korisnik