Košarka

Zadar u majstorici nadigrao Goricu i prošao u finale

Branimir Korać • nedjelja, 23.05.2021.
Zadar u majstorici nadigrao Goricu i prošao u finale
Foto: Pixsell

Košarkaši Zadra pridružili su se u finalu hrvatskog prvenstva Splitu. U polufinalu Zadar je slavio protiv Gorice s 2-1 u seriji.

Zadar je izborio naszup u finalu visokom pobjedom u trećem susretu protiv Gorice. Nakon poraza u gostima, Zadar je na svom parketu ipak bio uvjerljiv.

Zadrani su odradili puno bolju utakmicu nego u Velikoj Gorici kada je domaćin iznenadio i stigao do pobjede. Ovdje je ipak Zadar bio dosta bolji i glatko je slavio.

Goričani su se držali u početku susreta, imali su i bolji ulazak u drugu četvrtinu gdje su rano čak i poveli, međutim, Zadar je vrlo brzo okrenuo stvari na svoju strau.

Serojui gostiju prekinuo je Dominik Mavra koji je ubacio za vodstvo Zadra, prednost je polako rasla do kraja prvog poluvremena te je domaćin imao 42:30 na odmoru.

Justice, Mavra i Vuković odveli su Zadar na plus 20 te je do kraja bilo jedino upitno s kojim rezultatom će Zadar Slaviti.

Završilo je 85:68 čime se Zadar pridružio Splitu u finalu.

Ovdje su ga predvodili Mavra s 19 poena i devet asistencija i Justin Carter s 14 poena. Kod poraženih Karlo Uljarević ubacio je 14 poena uz sedam skokova, a Borna Kapusta dodao je 13 poena.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!