Košarka

Borbena Gorica izborila povratak u Zadar na majstoricu

Branimir Korać • petak, 21.05.2021.
Borbena Gorica izborila povratak u Zadar na majstoricu
Foto: Pixsell

Zadar ipak nije nastavio niz pobjeda već je poražen u drugoj utakmici protiv Gorice te će morati igrati treću u borbi za finale doigravanja. U Velikoj Gorici svladan je sa 79:76...

Gorica je uspjela izvući pobjedu u seriji protiv Zadra i vratiti seriju u Dalmaciju. Odluka o putniku u finale past će u trećoj utakmici, mogli su Zadrani do pobjede i u Velikoj Gorici, ali ne bi bilo zasluženo jer je domaćin ipak bio taj koji je imao kontrolu nad susretom.

Zadar je uglavnom bio u minusu i hvatao zaostatak, no nije dopustio Goričanima da se značajnije odvoje. U prvom poluvremenu Goričani su imali najviših plus osam dok su u drugom dijelu imali najviše pet poena prednosti.

Ključnu tricu ubacio je iz teške pozicije 35 sekundi prije kraja Borna Kapusta. On je šutnuo preko Onuakua i pogodio za 77:74 i Gorica je do kraja susreta zadržala oprednost. U samoj završnici Dominik Mavra je brzopotezno ispucao trivu, nije pogodio, Goričani su uzeli loptu i zadržali je do isteka vremena.

Goricu su do pobjede predvodili Karlo Uljarević s 22 poena te s po 11 Mate Kalajžić (pet skokova, šest asistencija) i Lovro Mazalin (sedam skokova).

Kod Zadra Chinanu Onuaku ubacio je 17 poena uz sedam skokova, a Kodi Justice dodao je 15 poena i pet skokova.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!