Košarka

Split u finalu doigravanja, Cibona pregažena u drugoj utakmici

Branimir Korać • petak, 21.05.2021.
Split u finalu doigravanja, Cibona pregažena u drugoj utakmici
Foto: Pixsell

Split je prvi finalist hrvatskog prvenstva nakon što je prgazio Cibonu s visokih 93:71. Drugi finalist bit će Zadar ili Gorica...

Cibona se zainatila Splitu i nije htjela odgoditi drugu utakmicu za jedan dan i sa svime što se događalo samo dodatno motivirala Splićane. Niti 24 sata ranije Split je igrao protiv Sparsa za opstanak u ligi, manje od sat vremena nakon susreta ukrcao se u autobus i krenuo u Zagreb gdje je stigao tijekom noći i danas već igrao utakmicu.

U Ciboni su igrali i na kartu umora kod Splita, ali to nije prošlo. Split je jednostavno bolji i dojam je da bi svkladao Cibonu i da je noćas izravno iz autobusa otišao na parket.

Kod Cibone je bilo glavno pitanje hoće li se oporaviti Roko Prkačin. Oporavio se, bio je u sastavu, ali nije bio "sav svoj", cvidjelo se da nije u dobrom stanju.

Cibona je izdržala jednu četvrtinu, a onda je krenuo pad. Kasnije čak nije bilo onih situacija kada se činilo da se protivnik vraća ili prijeti povratkom, Cibosi su jednostavno bili potpuno van utakmice, Split vrlo motiviran i koncentriran i drugačije nije moglo završiti.

Najbolji kod Splita bili su Roko Leni Ukić s 18 poena te Marko Luković sa 16. Kod Cibone Darko Planinić ubacio je 16 poena i uhvatio pet skokova, a Mateo Drežnjak dodao je 14 poena i pet skokova.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!