Košarka

Bucksi otišli na 2-0, Denver izjednačio u dvoboju Jokića i Lillarda

Matej Kačan • utorak, 25.05.2021.
Bucksi otišli na 2-0, Denver izjednačio u dvoboju Jokića i Lillarda

Nakon što su u svih osam serija odigrane prve utakmice doigravanja, u ponedjeljak je na rasporedu bio dvostruki program drugim utakmicama u serijama Bucksa i Heata te Blazersa i Nuggetsa...

Nakon što smo u prvom susretu gledali dramu u produžetku koja je riješena šutevima u zadnjim sekundama nakon fanatične pobjede, Milwaukee Bucksi su na teren u drugoj utakmici izašli kao psihološki spremnija i oslobođenija ekipa od Heata na kojem se vidio pad zbog propuštene prilike.

Od početka je zato ovo bio drugačiji susret i Bucksi su od početka razbili i ponizili suparnika koji nijednom od početka nije vodio niti je imao izjednačen rezultat. Bryn Forbes šuterski je bio fantastičan i Bucksi su već nakon prve dionice imali 46:20 i tu je sve bilo riješeno.

Do kraja nije bilo velikih promjena i utakmica je već tu bila riješena. Heat se pokušavao vratiti tricama koje je ovaj put gađao tek 8/28 i Milwaukee je lakoćom iskontrolirao susret. Bucksi su ovaj put bili šuterski raspoloženi te su zabili čak 22 trice u odnosu na pet u prvom susretu.

Giannis Antetokounmpo je s 31 poenom i 13 skokova vodio pobjednike, dok je Forbes ugradio šest trica u 22 poena. 17 je dodao junak prvog susreta Khris Middleton. Kod Heata su impuls s klupe pokušali dati Dedmon s 19 poena i devet skokova te Goran Dragić s 18 poena.

U drugom susretu smo također imali ponešto drukčiju sliku, ali je ovaj put došlo do izjednačenja. Damian Lillard krenuo je fantastično i odigrao je maestralno prvo poluvrijeme, ali nije bilo dovoljno za 2-0.

Nuggetse je u prvom poluvremenu držao Nikola Jokić, a kad je u drugom dijelu Aaron Gordon preuzeo i "uštopao" Lillarda je Jokić ekipu poveo do razbijanja Blazersa pa je u jednom trenutku razlika iznosila i maksimalnih 23 razlike, a završilo je s konačnih 128:109.

Lillard je od 42 poena 32 zabio u prvom dijelu u kojem je zabio čak osam trica, što je rekord doigravanja za poluvrijeme. No, Jokić je s druge strane ubacio 38 poena te je dodao osam skokova i pet dodavanja, što je promjena u odnosu na prvu utakmicu kad je imao samo jedno dodavanje.

NBA:
Milwaukee - Miami 132:98 (2-0)
Nuggets - Blazers 128:109 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2021. u 10:22
    buckse vec vidim u 2 krugu tesko ih miami moze zaustaviti
    Obrisan korisnik