Košarka

Jordan Clarkson izabran za najboljeg šestog igrača u NBA

HINA, Matej Kačan • utorak, 25.05.2021.
Jordan Clarkson izabran za najboljeg šestog igrača u NBA

Nakon nagrade za najboljeg trenera sezone u NBA, proglašen je i najbolji šesti igrač sezone. Nagradu je osvojio Jordan Clarkson iz Utah Jazza koji je u glasovanju nadvisio suigrača Joea Inglesa...

Suigrač hrvatskog košarkaškog reprezentativca Bojana Bogdanovića u Utah Jazzu, Jordan Clarkson dobitnik je nagrade za najboljeg šestog igrača NBA lige za ovu sezonu.

Clarkson je u glasovanju za najboljeg igrača koji ulazi s klupe osvojio 407 glasova u izboru sto sportskih novinara s pravom glasa, a njih 65 postavilo ga je na prvo mjesto. Drugi u ovom izboru bio je još jedan igrač Jazza Joe Ingles s 272 boda, odnosno 34 prva mjesta, dok je treće mjesto zauzeo branič New York Knicksa Derrick Rose sa 77 bodova i jednim prvim mjestom.

Tijekom sezone Clarkson je odigrao 68 utakmica, od toga je u 67 ulazio s klupe, te je prosječno ubacivao 18.4 koševa, 4.0 skokova i 2.5 asistencija. Kao pričuva je u 67 utakmica ubacivao 18.3 poena po utakmici što je najbolji prosjek ubačaja za igrača s klupe u povijesti lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!