Nogomet

Hansi Flick i službeno preuzima Njemačku nakon Eura

Matej Kačan • utorak, 25.05.2021.
Hansi Flick i službeno preuzima Njemačku nakon Eura

Ono što se već tjednima najavljuje je u utorak postalo službeno pa će Hansi Flick nakon Eura preuzeti njemačku reprezentaciju na sljedeće tri godine...

I posljednji potez u najavljenoj rošadi njemačkih trenera obavljen je krajem sezone u Bundesligi, a prije Eura. Hansi Flick preuzet će njemačku nogometnu reprezentaciju po završetku Europskog prvenstva, a ugovor je potpisan do 2024. godine.

Flick će naslijediti Joachima Löwa kojem je bio i pomoćnik do 2014. godine te je s njim osvojio i Svjetsko prvenstvo te godine. Nakon toga je bio pomoćnik Niki Kovaču u Bayernu te ga je naslijedio na klupi Bavaraca s koje je otišao krajem ove sezone nakon 18 mjeseci.

"Sretan sam što mogu raditi kao izbornik od jeseni. Jako se radujem jer mogu vidjeti veliku kvalitetu igrača, pogotovo mlađih. Zato imamo svaki razlog pristupiti sljedećim turnirima uz optimizam", kazao je Flick po potpisu ugovora.

Löw će tako imati posljednju priliku da ispravi užasne rezultate posljednjih godina jer je Njemačka 2018. ispala u skupini Svjetskog prvenstva, a nakon toga se učila u Ligi nacija i kvalifikacijama. Tako je u studenom Španjolska nanijela Njemačkoj poraz od čak 6:0 u Ligi nacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!