Tenis

Serdarušić poražen u prvom kolu u Portugalu

Matej Kačan • utorak, 25.05.2021.
Serdarušić poražen u prvom kolu u Portugalu

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić poražen je u prvom kolu Challengera u portugalskom Oeirasu. Bolji od njega bio je Kazahstanac Denis Jevsejev...

U portugalskom Oeirasu se na zemlji igra Challenger s kojeg ne stižu dobre vijesti za hrvatskog predstavnika Nina Serdarušića. Hrvatski je tenisač poražen već u prvom kolu, i to od kvalifikanta Denisa Jevsejeva.

Kazahstanski je tenisač tek na 390. mjestu na ATP ljestvici, ali je u samo dva seta svladao 92 mjesta bolje rangiranog hrvatskog igrača. Ključni trenuci prvog seta odigrali su se u trećem i četvrtom gemu kad je Jevsejev prvo uzeo break, a onda i obranio svoj servis nakon 0:40.

Zadržao je prednost breaka do 6:4 i 1-0, dok je Serdarušić bolje krenuo u drugi set. Poveo je s 2:0, ali je odmah potom izgubio servis i dozvolio izjednačenje.

Kazahstanac je uzeo još jedan break za 4:3, ali Serdarušić odmah odgovara za 4:4 i čini se da idemo prema tie-breaku. No, Jevsejev je imao još jedan break u sebi, onaj za 6:5 te je sa 7:5 došao do pobjede i drugog kola.

Challenger Oeiras, prvo kolo:
Nino Serdarušić (Hrvatska) - Denis Jevsejev (Kazahstan) 4:6, 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!