Tenis

Tereza Mrdeža usprkos dobrom otporu poražena u kvalifikacijama na Roland-Garrosu

Matej Kačan • utorak, 25.05.2021.
Tereza Mrdeža usprkos dobrom otporu poražena u kvalifikacijama na Roland-Garrosu
Foto: Pixsell

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža ipak je poražena u kvalifikacijama za Roland-Garros. Iako je pružila vrlo dobar otpor, od nje je bolja bila Poljakinja Frech...

Nakon što je Ana Konjuh uspješno preskočila prvu prepreku na kvalifikacijama za glavni ždrijeb Roland-Garrosa, isti uspjeh nije uspjela ponoviti Tereza Mrdeža. Ona svakako nije bila favorit protiv Magdalene Frech, ali je pružila dobar otpor.

Naime, Mrdeža je protivnicu odvela u čak tri seta i meč je trajao skoro tri sata, i to u dva tie-breaka. Ipak je Poljakinja slavila preokretom. Prvi set pripao je Hrvatici u prvom tie-breaku, ali u drugom Frech lako izjednačava sa 6:1.

Ušlo se zato u treći set u koji je Frech krenula mnogo bolje i povela je s 4:1, ali je Mrdeža imala još borbe u sebi. Vratila se s breakom, a onda je spasila i jednu break, ujedno i meč loptu pri 6:5 pa se ušlo u novi tie-break.

Poljakinja je ipak trinaestu igru odradila vrlo dobro i sa 7:6 je došla do osvojenog drugog seta i plasmana u polufinale kvalifikacija.

Roland Garros (Ž), kvalifikacije:
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Magdalena Frech (Poljska) 7:6, 1:6, 6:7

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!