Nogomet

Dolaze posljedice: Pokrenut postupak protiv osnivača Superlige

HINA, Matej Kačan • srijeda, 26.05.2021.
Dolaze posljedice: Pokrenut postupak protiv osnivača Superlige
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

UEFA je napokon pokrenula najavljeni disciplinski postupak protiv tri osnivača Superlige koji nisu odustali od projekta i pristali na nagodbu. Juventus, Real Madrid i Barcelona mogli bi biti izbačeni iz europskih natjecanja...

UEFA je u utorak pokrenula disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa zbog njihovog pokušaja pokretanja Superlige, priopćeno je iz sjedišta europske krovne nogometne federacije. Ta su tri kluba jedina tri od prvotnih 12 koji se nisu ogradili od projekta Superlige nakon niza kritika.

"Nakon istrage koju su proveli UEFA-ini etički i disciplinski inspektori u vezi s takozvanim projektom 'Superliga', pokrenut je disciplinski postupak protiv Real Madrida, Barcelone i Juventus FC-a zbog potencijalnog kršenja UEFA-inog pravnog okvira", priopćila je UEFA.

Superligu je pokrenulo 12 klubova, ali njih devet - Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Milan, Inter i Atletico Madrid - su se nakon vala kritika povukli i postigli dogovor s Uefom.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!