Košarka

Julius Randle ponio nagradu za NBA igrača koji je najviše napredovao

Matej Kačan • srijeda, 26.05.2021.
Julius Randle ponio nagradu za NBA igrača koji je najviše napredovao

Nakon nagrada za trenera sezone i najboljeg šestog igrača, u NBA je dodijeljena nagrada za igrača koji je najviše napredovao, popularni MIP. Ovosezonski pobjednik je Julius Randle iz NY Knicksa...

I u trećoj dodijeljenoj individualnoj nagradi u NBA ligi ove sezone slavio je favorit. nagradu za igrača koji je najviše napredovao ponio je Julius Randle, krilni centar New York Knicska koji je ove sezone eksplodirao i oduševljavao navijače.

Randle je svoje Knickse poveo do doigravanja i najzaslužniji je za četvrto mjesto Istoka te prednost domaćeg terena, dok je individualn bilježio najbolje brojke karijere od 24.1 poena, šest dodavanja i 10.2 skoka, a jedan je od tek sedam raspoloživih za nagradu koji je bilježio preko 20 poena i 10 skokova.

Napredovao je i u šutu s čak 41.1 posto iza linije tri poena te je s Knicksima ostvario 41-31 omjer te prvo doigravanje nakon 2013. godine.

Randle je u glasovanju dobio 98 glasova za prvo mjesto te jedan za drugo is 493 boda je potukao konkurenciju. Drugoplasirani je Jerami Grant iz Pistonsa sa 140, a treći je Michael Porter Jr. iz Denvera s dva boda manje.

Zanimljivo, jedan glas za treće mjesto, a samim time i jedan bod dobio je Bojan Bogdanović te je i on tako ušao na listu kandidata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!