Tenis

Roland-Garros: Konjuh do finala kvalifikacija, Fett zaustavljena

Matej Kačan • srijeda, 26.05.2021.
Roland-Garros: Konjuh do finala kvalifikacija, Fett zaustavljena
Foto: Pixsell

Dvije hrvatske tenisačice igrale su u srijedu na kvalifikacijama za glavni ždrijeb Roland-Garrosa, a imale su polovičan uspjeh. Do posljednje stepenice uspješno je stigla Ana Konjuh...

Iako je ispred nje stajala četvrta nositeljica kvalifikacija i trenutno 33 mjesta bolje rangirana Timea Babos, vjerojatno nitko nije sumnjao u pobjedu Ane Konjuh. Hrvatska tenisačica mnogo je bolja od 144. mjesta na kojem leži, a kao favoritkinju u polufinalu kvalifikacija su je vidjele i kladionice.

Konjuh je to očekivanje apsolutno opravdala te se pobjedom u dva seta plasirala u finale kvalifikacija. Meč je trajao nešto preko sat i pol vremena, od čega je gotovo sat vremena otišlo na drugi set koji je išao u 12 gemova.

Sjajno je Ana krenula u meč i povela je s 3:0, ali se Babos breakom vraća. No, pri 4:3 Konjuh još jednom oduzima servis, a potom koristi i prvu set loptu za 1-0. U drugi je set Babos krenula s 4:1, ali Konjuh preokreće, radi dva breaka, od čega drugi za 6:5 nakon čega servira za 7:5 i prolaz.

U finalu će na posljednjoj prepreci čekati bolju iz meča Martine Di Giuseppe te Rebecce Sramkove.

Istog uspjeha nije bila Jana Fett koja je u polufinalu poražena od 28. nositeljice kvalifikacija, Bjeloruskinje Olge Govorcove. Nakon velike borbe je Fett uzela prvi set sa 6:4, ali u drugom lako pada sa 6:2.

Imala je hrvatska tenisačica sjajnu situaciju kad je uzela break u trećem setu za 3:2 i obranila ga za 4:2, ali slijedi novi preokret i dva oduzimanja servisa od strane Bjeloruskinje za 7:5 i prolaz u finale.

Roland-Garros (Ž), polufinale kvalifikacija:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Timea Babos (Mađarska, 4) 6:3, 7:5
Olga Govorcova (Bjelorusija, 27) - Jana Fett (Hrvatska) 4:6, 6:2, 7:5

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!