Tenis

Šesti nositelj porazio Galovića u drugom kolu Oeirasa

Matej Kačan • srijeda, 26.05.2021.
Šesti nositelj porazio Galovića u drugom kolu Oeirasa
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Viktor Galović poražen je u drugom kolu Challengera u portugalskom Oeirasu. Bolji od njega bio je španjolski tenisač Carlos Valero...

Hrvatska je nažalost ostala bez posljednjeg od tri predstavnika na challengeru u portugalskom Oeirasu. Na portugalskoj zemlji je ispao Nino Serdarušić, ali i Duje Ajduković kojeg je u hrvatskom dvoboju prvog kola svladao Viktor Galović.

Sad je svoj nastup završio i Galović koji je u drugom kolu igrao protiv šestog nositelja turnira, Carlosa Gimena Valera. Španjolac je dosta lako i rutinski slavio u dva seta i za samo sat i 13 minuta tenisa.

U prvom setu bio je dovoljan jedan break, onaj za 3:2, a nakon toga imamo mnoštvo prilika za oduzimanje servisa na obje strane. No, Galović je spasio one na svom servisu, ali na tuđem nije koristio pa je morao potpisati 1-0 u setovima za favorita.

Drugi je set zato riješen u samom početku. Valero je uzeo dva breaka i četiri gema u nizu i tu 4:0 prednost Galović nije mogao stići. Završilo je 6:2 za Španjolca koji će tako protiv Holgera Runea činiti prvi četvrtfinalni par.

Challenger Oeiras, osmina finala:
Carlos Gimeno Valero (Španjolska, 6) - Viktor Galović (Hrvatska) 6:4, 6:2

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!