Nogomet

Solskjaer: 'Razočarani smo, sezona nije uspješna'

Matej Kačan • četvrtak, 27.05.2021.
Solskjaer: 'Razočarani smo, sezona nije uspješna'

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer analizirao je poraz od Villarreala u finalu Europske lige, a naglasio je da sezona za United nije bila uspješna...

Iako je opet imao veliku priliku, Ole Gunnar Solskjaer i dalje je bez trofeja u svom mandatu u Manchester Unitedu. Ovaj put je poraz stigao nakon 11 serija penala i United je bio najbliže moguće trofeju, ali je opet ostao kratkih rukava.

"Nismo odigrali dobro kao što možemo, nismo 'pojačali'. Krenuli smo dobro, a onda su oni dali gol iz jedinog šuta u okvir. Razočarani smo što smo opet primili gol iz prekida. Napadali smo i pritiskali i zabili taj gol, ali nakon toga nismo mogli kontrolirati utakmicu", izjavio je norveški trener.

Mnogo zasluga ide Villarrealu koji je odgovorio čvrstinom i duelom te je maksimalno onemogućio United u nastojanju da zavede pravu dominaciju na terenu.

"Otežali su nam, nismo stvorili dovoljno velikih šansi. Sad nije vrijeme za raspravu oko toga što sam mogao drugačije napraviti, no kad idete kući bez trofeja, znate da niste sve dobro napravili."

United je završio drugi u Premier ligi te drugi u Europskoj ligi, ali je opet ostao bez trofeja uz poraz u novom ključnom susretu pod Solskjaerom. Zato Norvežanin ne smatra da je sezona uspješna iako je kroz veći dio sezone United izgledao dobro.

"Ne, naravno da nije uspješna sezona. To su te sitne razlike u nogometu, ponekad jedan udarac odlučuje o tome je li sezona uspješna ili ne. Bilo je napretka, to je svakako, završili smo drugi u ligi što nitko nije očekivao", kazao je Solskjaer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!