Košarka

Karakaš: 'Oni su izašli kao razjarene zvijeri, mi se nismo ni pojavili'

Matej Kačan • četvrtak, 27.05.2021.
Karakaš: 'Oni su izašli kao razjarene zvijeri, mi se nismo ni pojavili'

Trener Mile Karakaš i kapetan Roko Ukić izrazili su svoje veliko nezadovoljstvo odigranim sa strane Splita u prvoj utakmici finalne serije HT Premijer lige...

Mnogo je nezadovoljstva bilo u žutom taboru nakon teškog poraza u prvoj utakmici finala. Zadrani su obranom otpuhali Žute s terena, a Milan Karakaš bio je ekstremno nezadovoljan i ljut zbog načina na koji je ekipa ušla u susret.

"Mi se praktički nismo ni pojavili na prvoj utakmici finala. Inače štitim igrače i momčad, ali danas smo odigrali kao... nešto što neću reći ovako javno. Nadigrali su nas u svakom aspektu, svaka ničija lopta u skoku je bila njihova, u svakom duelu bili su toliko čvršći i jači da je to bilo nevjerojatno", ljuti je bio Karakaš u izjavi za 24 sata.

Karakaš jednostavno ne trpi nezadovoljavajuć pristup svojih igrača i to je jasno prikazao izlistavanjem statistike, ali i onomatopejom:

"Kao da smo igrali prijateljsku utakmicu, a ne prvu utakmicu finala. Šest asistencija, 17 izgubljenih lopti, 10 skokova manje. Poruka u svlačionici je bila samo da ćemo u petak vidjeti od čega smo satkani i kakav je naš karakter. Oni su izašli kao razjarene zvijeri, a mi smo samo vikali 'uuu', 'aaa', 'eee' i ne znam ni ja što", bez dlake na jeziku bio je trener.

Kapetan ekipe Roko Ukić nije bio ništa zadovoljniji, a detektirao je iste razloge poraza kao i trener Žutih. Posebno brine to što je Split potonuo tek nekoliko dana nakon tri velike pobjede nad Sparsima i Cibonom.

"Nismo izgledali nikako, ali to nije radi forme jer ne može se forma izgubiti u tri dana. Nego smo naišli na protivnika koji nas je pojeo čvrstinom i moramo naći odgovor za to. Zadar ne igra znanstvenu fantastiku od košarke, udara, skače, trči i mi smo danas odigrali kao... Nije primjereno da upotrebljavam tu riječ. Ali to je jedini dojam današnje utakmice."

Ipak, Split je već okrenuo bezizlaznu situaciju u kojoj se našao protiv Sparsa i sličan recept mora pronaći i sad ako se na gripe ne želi vraćati s 0-2 u seriji.

"Nema velike filozofije, nema taktičkih minijatura koje se događaju, nego jednostavno izaći s više energije. Žao mi je što moram upotrijebiti tu riječ u finalu, ali jednostavno biti motiviraniji. Nažalost, tako je. Ja bih volio da nije. Razlika je njihov pristup i naš. Ja sam na 17-7 vidio u kojem smjeru ide utakmica. Imam toliko iskustva i more ovakvih utakmica da znam što nas čeka. Bio sam u pravu, nažalost. Naravno da čovjek bude ljut i bijesan, ali 1-0 je. Treba tražiti šansu dalje. Ništa nije izgubljeno, imamo i dalje sve u svojim rukama, ali ne na način kako smo igrali ovaj put", naglasio je Ukić.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!