Košarka

Mršić: 'Split nije bio dobar zbog naše obrane, ali ovo je tek prva trećina'

Matej Kačan • četvrtak, 27.05.2021.
Mršić: 'Split nije bio dobar zbog naše obrane, ali ovo je tek prva trećina'

Trener Zadra Veljko Mršić i kapetan Dominik Mavra pohvalili su obranu ekipe u prvoj utakmici finala, ali naglašavaju da euforije nema i da finale protiv Splita nije riješeno...

Iako je Zadar u prvoj utakmici finala HT Premijer lige deklasirao Split te je obranom Žute "potjerao" s terena, u bijelo taboru nema euforije. Kako je oprezno najavljivao finale, Veljko Mršić tako sad smiruje emocije i tvrdi da još ništa nije gotovo.

"Zasluženo smo pobijedili. Čestitam momcima na dobroj utakmici. Od početka smo se postavili čvrsto, imali malo nervoze u napadu, ali te promašene šuteve na početku smo kompenzirali s napadačkim skokom i poslije smo samo stjecali samopouzdanje. Obrana je bila perfektna", kazao je Mršić za 24 sata.

Obrana sjajna, napada malo manje, ali dovoljan za uvjerljivu pobjedu. Mršić već gleda na drugu utakmicu i nakon petka želi u Split krenuti s 2-0 i sigurnom situacijom.

"Možda ne naša najbolja utakmica u sezoni, ali ovo je serija na tri pobjede. Sad je tek 1-0 i sad trebamo biti najkoncentriraniji i najpažljiviji. Puno puta sam doživio i vidio na ovakvim utakmicama da u sljedećoj dođe do opuštanja i mišljenja "lako ćemo". Split je ista momčad koja je bila i prije ove utakmice. Danas nisu bili dobri zahvaljujući našoj obrani i ne smijemo se opustiti. Moramo nastaviti igrati ovako i pokušati doći do 2-0, što neće biti nimalo lako. U prvoj smo napravili što smo htjeli, idemo dalje."

Mršić u drugoj utakmici očekuje napaljeniji i bolji Split, ali ipak naglašava da su Žuti izgledali blijedo zbog zadarske obrane koja je ugušila gostujuću kreaciju. No, opuštanja nema, ovakvu utakmicu treba ponoviti.

"Nisu bili dobri radi nas jer smo bili stvarno dobri obrambeno. Nisu nalazili rješenja, čak su i promašili neke otvorene situacije. Ali očekujem dobar susret, to je ista momčad koja je dobila Cibonu dvaput i nemamo pravo na opuštanje. Bez obzira na to što je ovo četvrta utakmica u nizu koju smo pobijedili, moramo nastaviti. Ovo je samo prva trećina, još trebamo dva koraka do osvajanja. To nam je želja, ali polako. Već u petak je nova utakmica i samo o tome mislimo."

Kapetan Dominik Mavra je vodio Zadar sa 17 poena, ali također ne upada u euforiju. Navijači već zazivaju titulu i metlu, ali zadarska je momčad preiskusna da ne bi znala da ništa nije gotovo.

"Presudila je naša energija, pristup i mentalni sklop. Mislim da će biti duga serija i da ovo nije pravi pokazatelj. Viđali smo puno puta da se nakon velikih pobjeda dogodi pobjeda protivničke momčadi, tako da ovo ništa nije gotovo. Tek je prva od tri. Podcjenjivanje Splita? Apsolutno ne", jasno je poručio Mavra.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!