Nogomet

Ivanušec: 'Ozljede nas nisu puno poremetile, svi su pokazali da su s razlogom ovdje'

Matej Kačan • četvrtak, 27.05.2021.
Ivanušec: 'Ozljede nas nisu puno poremetile, svi su pokazali da su s razlogom ovdje'
Foto: Pixsell

S okupljanja U-21 reprezentacije se javio i igrač Dinama Luka Ivanušec koji će biti jedan od glavnih igrača reprezentacije, a nakon mladog Eura mu slijedi odlazak u A vrstu...

Ofenzivni veznjak i desni krilni igrač Dinama Luka Ivanušec odradio je sezonu karijere te potpuno spreman i pun motiva dolazi na okupljanja reprezentacija. Prvo je na redu U-21 vrsta, a onda i odlazak u A reprezentaciju. U mladoj je vrsti raspoloženje sjajno.

"Sve je odlično, od hotela do terena i radimo jako dobro. Došli su novi igrači, dobro su se uklopili, stvarno smo dobra ekipa i zadovoljni smo prvim danima. Cijela ekipa je prihvatila i tri zamjene, svi pijemo kave skupa i sve je super."

Sezona u Dinamu je bila duga na tri fronta, ali je završila uspješno te Ivanušec ne osjeća zamor materijala.

"Spreman sam, nemam ozljeda, nadam se da će tako i ostati. Imao sam i par dana odmora, najviše osjećam tu spremnost koju sam skupio kroz sve utakmice. Tih nekoliko dana odmora mi je jako dobro došlo i sad sam opet svjež", kazao je, a onda se dotaknuo činjenice da je pozvan i u A reprezentaciju u koju će kasniti zbog obveza s mladom vrstom:

"Ovdje smo napravili taj rezultat i mislim da je dobro što sam tu ostao da probamo napraviti nešto više, a kasnije ću se priključiti A reprezentaciji. Nemam problema biti ovdje."

Nakon objave popisa do prvog dana priprema su se dogodile tri ozljede i promjene, ali na igračkom planu Hrvatska ne bi trebala izgubiti mnogo.

"Mislim da ozljede nisu puno poremetile, za svakog igrača ima zamjena i zamjene su sigurno pokazale zašto su ovdje."

Par riječi i o Španjolcima:

"Znamo da se radi o ekipi koja je osvojila tri od pet zadnjih prvenstava. Kombinatorni su, jaki na lopti, vole pass igru, klasični Španjolci. Čeka nas teška utakmica", poručuje Ivanušec, ali naglašava da pritiska nema:

"Nema pritiska, mislim da smo najbolji kad smo opušteni i tako trebamo igrati. Ako si uvučemo neki pritisak u glavu, onda to odvede na krivi put."

Hrvatska ima tu sreću da igra u Mariboru koji je blizu, a u međuvremenu je stigla i odluka da će se igrati pred gledateljima:

"Olakotna je situacija da ne moramo na putovanje, tu smo blizu, a doći će i neki navijači tako da bi trebalo biti super", zaključio je veznjak Dinama.

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!