Nogomet

Turska otvorila pripreme za EURO pobjedom nad Azerbajdžanom

Matej Kačan • četvrtak, 27.05.2021.
Turska otvorila pripreme za EURO pobjedom nad Azerbajdžanom

Turski nogometaši odigrali su svoj prvi pripremni susret u sklopu priprema za EURO, a kod kuće su svladali susjedni Azerbajdžan s 2:1...

Prva reprezentacija koja je krenula s pripremnim susretima za EURO je Turska koja je za početak ugostila reprezentaciju Azerbajdžana u Alanyji. Turcima je ovo možda bila i najjača provjera prije Eura jer će do odlaska u Rim igrati protiv Gvineje i Moldavije.

Nisu Turci dobro krenuli u susret, ali su brzo izjednačili, okrenuli i ostatak susreta je pripao njima. Azerbajdžan je u vodstvo doveo Emin Makhmudov koji je u 28. minuti sjajno pucao s ruba kaznenog prostora.

No, do poluvremena je Turska izjednačila i preokrenula. U 34. je Ibrahim Dervisoglu glavom zabio nakon prekida, dok je u 45. konačnih 2:1 postavio Kaan Ayhan.

Turska i dalje nije kompletna, i dalje se imaju priključiti zvijezde poput Calhanoglua i Buraka Yilmaza koji su kasno završili s ligama i izbornik Senol Gunes će uskoro moći računati na njih u pokušaju da rekreira šok koji je kao izbornik postigao na SP 200. trećim mjestom.

Prijateljski susret:
Turska - Azerbajdžan 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!