Rukomet

Tamše: 'Možemo parirati jačima ako smo fokusirani, gledam samo na svoju ekipu'

Matej Kačan • petak, 28.05.2021.
Tamše: 'Možemo parirati jačima ako smo fokusirani, gledam samo na svoju ekipu'
Foto: Pixsell

Iz tabora našićkog Nexea najavili su susret protitv PPD Zagreba kojim će se odraditi pola od dva ključna dvoboja za rasplet Premijer lige...

Prvu od dvije ključne utakmice za rasplet rukometne Premijer lige igrat će se u Našicama u subotu kad se susreću Nexe i PPD Zagreb. Zaostali je to susret petog kola, i prvi od dva međusobna ogleda jer će se drugi igrati 16. lipnja u Zagrebu. Susret je najavio trener domaće ekipe Branko Tamše.

"Velika je šteta što neće biti publike, ona daje draž sportu, a pogotovo rukometu u Našicama. Imao sam je prilike osjetiti samo kao protivnik, ali uvijek je bila fer i korektna te velika podrška domaćinu i mnogo će nam nedostajati", kazao je trener Nexea.

Publika bi dala dodatni naboj, ali motivacije i draži u ovako velikom dvoboju sigurno neće nedostajati jednima, a ni drugima.

"Igra se najveći derbi hrvatske lige, ja bih želio da se igra fer i poštena borba na terenu. Želim da naši igrači naprave sve što smo zamislili, da to što bolje izvedu na terenu. Znam da, ako su u fokusu i dobroj formi, moji igrači mogu parirati jačim ekipama. Mnogo sam vremena posvetio svojoj ekipi, gledam samo na nas i nadam se da će reakcija biti dobra."đ

Mnogo se toga događalo u domaćoj ligi posljednjih mjeseci oko odgoda i navodnom pogodovanju Saveza Zagrebu, ali trener želi da fokus bude samo na terenu.

"Imamo raznolike igrače, imamo iskusne s debelom kožom, ali i neke mlađe koji su prvi put u ovakvoj situaciji i možda su malo naivni. No, zato svi u klubu učimo mlađe igrače da drže fokus na onome što trebaju raditi, a ne troše energiju na neke stvari sa strane", poručio je.

Jedan od najiskusnijih u redovima Nexea je Janko Kević koji ima mnogo ovakvih dvoboja u životopisu pa je on svakako jedan od onih koji Nexe trebaju povući protiv favorita.

"Navikli smo igrati pred praznim tribinama, morat ćemo naći motivaciju u sebi i odigrati najbolje što možemo. A definitivno možemo, jer to smo i pokazali puno puta u ovoj sezoni koja je bila vrlo dobra i zapravo bi bilo sjajno okruniti ju jednim trofejem. Prvu tekmu igramo doma i mi praktički tu nemamo što izgubiti. Dobro smo pripremljeni, cijela ekipa je nabrijana i sigurno ćemo ići “na glavu” kako bismo ostvarili pobjedu, a onda u posljednjem kolu otići u Zagreb u neizvjesnost, pa što bude. Mislim da smo u ovom trenutku podjednako dobri i o pobjedniku će odlučivati puno faktora. Mi znamo sve o njima kao i oni o nama, tako da nema nikakvog skrivanja. Nadam se dobroj utakmici i naravno, našoj pobjedi."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!