Nogomet

Gvardiol: 'Nema pritiska, otkrili smo neke mane Španjolaca'

Matej Kačan • petak, 28.05.2021.
Gvardiol: 'Nema pritiska, otkrili smo neke mane Španjolaca'
Foto: Pixsell

Mladi novopečeni nogometaš RB Leipziga Joško Gvardiol priključio se mladoj reprezentaciji za četvrtfinale Eura te je komentirao stanje na pripremama...

Novi igrač RB Leipziga Joško Gvardiol zbog ozljede nije mogao biti dio reprezentacije u grupnoj fazi U-21 Eura, ali će zato biti veliko pojačanje za četvrtfinale. Mladi igrač podijelio je svoje dojmove s priprema.

"Pripreme teku dobro, atmosfera je dobra što je i najvažnije. Prva dva dana smo radili jače, a što se utakmica bliži smanjujemo intenzitet i bit će to dobro. Nije me bilo na prvom okupljanju, ali su dečki jako dobri, znam ih od prije te primaju dobre suigrače primaju jako dobro. Ne bi trebalo biti problema s uklapanjem novih igrača."

prvenstvo se igra u čudnom formatu, u dva dijela, ali Gvardiol s tim nema problema.

"Meni je iskreno svejedno, uvijek mi je čast nastupati za reprezentaciju. Došli smo tu odraditi svoj posao, teško je nama, ali i drugima te ćemo se potruditi", naglasio je.

Uz mladu, Gvardiol je pozvan i u A vrstu te će ići i na seniorski EURO.

"Ostvario se moj san i drago mi je da ću biti dio te momčadi jer su to vrhunski igrači i zvijezde. Veselim se treniranju, ali prvo treba odraditi posao s mladima", kazao je.

Gvardiol je s Dinamom imao jako tešku sezonu na tri fronta, a imao je i dužu ozljedu. No, sve je to iza njega i okrenut je novim izazovima.

"Umor je prisutan nakon teške sezone, teža ozljeda je iza mene i okrenut sam novim izazovima."

Analiza Španjolaca već je počela, izbornik i igrači otprilike već znaju kako pristupiti utakmici.

"Svakako očekujemo tešku utakmicu, oni su favoriti već duže vrijeme. Sve ćemo pokušati da ih iznenadimo i da ih pobijedimo. Naravno da smo otkrili mane, ali ne bih ulazio u analize, imao još vremena i pozabavit ćemo se s njima dobro."

Hrvatska ima tu prednost da igra u susjednoj Sloveniji i manje putuje, a mogla bi imati i veliku podršku s tribina.

"Sigurno da je to prednost jer su nam to susjedi i nadamo se da će doći podrška da to okrunimo pobjedom i prođemo dalje. No, nema pritiska jer su oni favoriti te treba biti potpuno opušten i fokusiran", zaključio je igrač Leipziga.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!