Nogomet

Tuchel: 'Igrači se moraju sjetiti trenutka kad su bili dječaci i sanjali ovo'

Matej Kačan • petak, 28.05.2021.
Tuchel: 'Igrači se moraju sjetiti trenutka kad su bili dječaci i sanjali ovo'

Trener Chelseaja Thomas Tuchel je u najavi finala Lige prvaka govorio o zabijanju šansi, ali i o tome da igrači moraju shvatiti da su ispunili san mnogih dječaka diljem svijeta...

Nogometaši Chelseaja odrađuju posljednje pripreme pred finale Lige prvaka u kojem traže veliki trofej, a trener Thomas Tuchel najavio je susret na konferenciji za medije. Mnogo je bilo govora o problemima Bluesa oko pretvaranja šansi u golove.

"To se pitanje postavlja gotovo svakog tjedna i prije svakog susreta. To je priča u koju moramo uložiti svu našu energiju da bi se popravila. Možda je to i najteže pitanje jer na kraju je sve stvar samo konverzije. Kreiramo prilike u kritičnim područjima, imamo te očekivane pogotke. No, ne pretvaramo šanse. Nije tako lako upozoriti igrače na to, a držati im samopouzdanje jer su napadači ovisni o svom uspjehu i moraju ga osjetiti."

No, završnica šansi je priča za samu svlačionicu i trening, Tuchel želi da igrači iskuse koliko je ovaj trenutak velik i kako su došli nadomak ispunjenja sna koji su sanjali na svojim nogometnim počecima.

"Ovo je jedan od najljepših tjedana koje možete imati u nogometu. Jedine ste dvije ekipe koje još treniraju. Ovo je vrlo, vrlo posebno. Nadam se da igrači imaju vremena kako bi to shvatili, da se povežu sa svojom pozadinom kad su bili mali dječaci u parku s loptom, kad su sanjali da postanu profesionalci. Ovo je trenutak da se toga sjete, zato radimo ovaj posao."

Slično kao što je Guardiola pričao prije polufinala, Tuchel želi da se igrači opuste i uživaju u snu koji sanja gotovo svaki dječak na svijetu.

"Zašto ovo radiš? Zašto je taj san bio toliko velik? Sad je vrijeme da se povežeš s maim dječakom u sebi, da osjetiš istu glad i sreću kako bi svoj san ispunio", nadahnut je bio trener Chelseaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!