Nogomet

Guardiola: 'Dvije Chelseajeve pobjede ne znače ništa'

Matej Kačan • petak, 28.05.2021.
Guardiola: 'Dvije Chelseajeve pobjede ne znače ništa'

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola najavio je finale Lige prvaka te je naglasio da dosadašnja dva susreta koja je Chelsea dobio na proljeće ne znače ništa...

Manchester City se sprema za finale Lige prvaka, svakako najveću utakmicu u klupskoj povijesti. protivnik je Chelsea koji je u posljednja dva susreta ovih suparnika slavio, ali Pep Guardiola ne misli da će te utakmice imati utjecaj na finale.

"To ne znači apsolutno ništa, te utakmice imaju nula utjecaja. Znam kako spremiti ovo finale. U FA Kupu smo igrali dva dana prije Dortmunda, a u ligi smo igrali dva dana nakon polufinala. Chelsea je zaslužio te pobjede, čestitam im, ali je u subotu nova utakmica, vidjet ćemo što će se dogoditi."

Guardiola nije bio u finalu Lige prvaka dosta dugo, otkako je osvojio naslov s Barcelonom te mu je motiv za osvajanje ogroman.

"Da smo slavili u te dvije utakmice, stav bi mi bio isti kao i sad jer znam da je ovo Liga prvaka. sezona je gotova, prošla je, ostala je samo jedna utakmica Lige prvaka. Svi odmaraju, na plažama su, razmišljaju o sljedećoj sezoni, osim jedne utakmice. Zadnjih devet godina bi gledao na TV za vrijeme odmora, a sad pripremamo utakmicu, to finale, potpuno je drukčije."

Otkako su bogati vlasnici preuzeli klub 2008. je Liga prvaka njihov cilj, i Guardiola je doveden zbog toga. No, Španjolac inzistira da ultimatuma nema.

"Iskreno, klub mi nije rekao da moram osvojiti Ligu prvaka. Da sam Unitedu, Liverpoolu, Barceloni, Realu, tamo uvijek morate osvojiti. Ovdje iskreno nisam osjetio taj pritisak. Ni od direktora ni predsjednika. Samo moram odraditi svoj posao. U Cityju je pritisak tad da morate igrati na onaj način zbog kojeg ste preuzeli ekipu. Morate imati taj stil igre", otkrio je Guardiola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!