Nogomet

Ćaleta-Car: 'Napredovao sam od Rusije, od sebe očekujem da ću biti na razini'

Sportnet, hns.family • subota, 29.05.2021.
Ćaleta-Car: 'Napredovao sam od Rusije, od sebe očekujem da ću biti na razini'
Foto: hns.family

Hrvatski reprezentativci nastavljaju davati svoje prognoze i komentare na okupljanje i očekivanja, a u subotu je stigao red i na one koji su stigli nešto kasnije, tek u petak...

Jedan od onih koji su sezonu završli nešto kasnije i koji su u petak stigli na okupljanje je Duje Ćaleta-Car, stoper Marseillea od kojeg je očekuje mnoog. Duje je po dolasku podijelio svoje dojmove s okupljanja.

"Osjećaj je, kao i uvijek, odličan. Opet smo svi tu skupa na duže vrijeme pa se možemo družiti i stvoriti pozitivnu energiju. Jedva čekamo da EURO krene nakon svih tih odgađanja, svi se veselimo."

Ćaleta-Car mogao bi biti ključna figura u obrani s obzirom na probleme Uremovića i Lovrena. Ako se dvojac, a pogotovo Lovren ne oporavi, od Ćalete će se očekivati mnogo.

"Sve nas je iznenadilo to s Dejanom, iako ga još ne treba otpisivati i ima vremena da se oporavi. Svi znamo koliko nam na terenu to njegovo iskustvo i kvaliteta, ali i u svlačionici gdje je lider. Sigurno da bi nam to bio veliki hendikep, ali ako tako bude, ja mu želim da se oporavi što prije. Ja sam tu spreman, imao sam dobru sezonu iza sebe, fizički se bolje osjećam, mislim da sam napredovao i da sam ozbiljniji nego prije tri godine za Rusiju. Ako bude trebalo, ja sam tu i spreman sam", poručio je.

Novi član stožera je nekadašnji kolega stoper Vedran Ćorluka s kojim je Duje bio u ekipi 2018., ali još nisu stigli proći neke taktičke detalje i pripremu obrane.

"Čarli i ja se znamo od prije, ali nismo stigli popričati, tek smo bacili pokoju šalu. Tek smo jučer svi stigli i imali smo prvi trening, ali ćemo stići poraditi na tom planu", najavio je, a onda se osvrnuo i na minulu sezonu u Marseilleu:

"Moglo je biti i bolje s obzirom na to da imamo dobru momčad i mogli smo se ugurati u prva tri mjesta. Bila je to turbulentna sezona s promjenama trenera i neredima navijača, a to se događalo u najgore vrijeme krize i dodatno nas je demotiviralo pa je bilo teško hvatati vodeće. Na kraju je i peto mjesto dobro s obzirom na sezonu, uhvatili smo Europsku ligu i to je plus. Ja sam osobno odigrao dobru sezonu, nije bilo ozljeda, bio sam konstantan, fizički se dobro osjećam. Moglo je biti bolje i gore, ja sam zadovoljan. Tri godine sam već tamo pa i ako dođe vrijeme za rastanak, ne bi bilo loše da se isprobaju bolje lige. Ako ostanem bit će dobro, ako odem - isto dobro, vidjet ćemo."

Nakon tako dobre sezone s konstantnim igrama, Duje sigurno očekuje mnogo od sebe. Taj individualni uspjeh sad valja pretočiti u reprezentativni.

"Teško je prognozirati, sigurno da očekujemo sve najbolje. Od sebe očekujem da ću biti dobar i na razini kao i u cijeloj sezoni, da ću to prenijeti i na reprezentaciju. Što se momčadskog uspjeha tiče, mislim da je prva utakmica najvažnija. Ako to dobro odradimo, onda će biti lakše, a ako ne bude dobro se stvara pritisak i onda se moramo čupati protiv Škotske koja igra doma i Češke za koju sam čuo da dobro igra. Ako prođemo grupu, što i je prvi cilj, onda možda bude sreće i može nam se otvoriti u ždrijebu."

Prva utakmica je najteža, ali i najveći spektakl. Otvaranje protiv Engleza na Wembleyju je san, iako mnogi sjajni igrači prijete iz engleskog napada.

"Na Wembleyju sam bio jedan put kad smo igrali Ligu nacija, kad sam prvi put izašao tamo sam ostao bez riječi. Još ako bude i pola publike, ne može biti bolje. To je san za svakog igrača, tko god istrči tamo će dati sve od sebe. Kad smo igrali protiv Cityja me Sterling oduševio i velika je prijetnja, iako svi znamo kakve još igrače imaju. Ne treba se fokusirati na jednog igrača, ako budemo išli timski će to biti dobro, i oni su ljudi od mesa i to je igra 11 na 11. Idemo se potući, pa što bude", zaključio je stoper.

AUTOR: HNS

FOTO: HNS

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!