Tenis

Đoković sigurno i uvjerljivo do naslova u Beogradu

Matej Kačan • subota, 29.05.2021.
Đoković sigurno i uvjerljivo do naslova u Beogradu

Završen je ATP 250 turnir u Beogradu na kojem je prvi i najveći favorit bio Novak Đoković. On je svoj status i opravdao dominantno osvojenom titulom...

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković sigurnim je nastupom okončao turnir u svom Beogradu te je na najbolji način obavio pripremu za Roland-Garros. Đoković je u finalu na zemlji bio bolji od najugodnijeg iznenađenja turnira, Slovaka Alexa Molčana.

Molčan je do finala stigao kao 255. igrač svijeta, ali u finalu nije imao snage ni kvalitete za još jedno iznenađene. Đoković je bio bolji s 2-0 u setovima i za tek sat i pol igre, završilo je 6:4 i 6:3.

Molčan je najveće prilike propustio u prvom setu kad je dvaput imao break prednosti, odmah nakon prvog za 1:0 i pri 3:2, ali je oba puta odmah potom izgubio servis, a onda je Đoković preokrenuo situaciju i stigao do 6:4.

U drugom je setu situacija ipak bila mnogo stabilnija, Đoković je prvi break uzeo za 4:2, Slovak je odmah odgovorio, ali još jednom ne uspijeva zadržati svoj servis pa srpski tenisač dolazi do 6:3 i pobjede za titulu.

83. je ovo osvojeni turnir za najboljeg tenisača svijeta, dok će Molčanu Beograd ostati u posebnom sjećanju jer su mu ovo prve pobjede na ATP touru u glavnim ždrjebovima.

ATP Beograd, finale:
Novak Đoković (Srb/1) - Alex Molčan (Svk) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!