Ostali sportovi

Odbojkašice poražene i u drugom susretu Zlatne lige

Matej Kačan • subota, 29.05.2021.
Odbojkašice poražene i u drugom susretu Zlatne lige

Hrvatske odbojkašice krenule su u Zlatnu ligu s dva poraza. Nakon Mađarske, bolja od hrvatske selekcije bila je i reprezentacija Češke s nešto sigurnijih 3-1...

Nakon iscrpljujuće utakmice protiv Mađarske i poraza, hrvatske su odbojkašice dosta lakše izgubile i drugi susret na turniru Zlatne skupine Europske lige. Ovaj put je s 3-1 u setovima (25:13, 20:25, 28:26, 25:22) bolja bila Češka.

Čehinje su mnogo bolje ušle u susret te su prvi set dobile vrlo lako i uvjerljivo, a onda u drugom i trećem setu slijedi najbolje razdoblje hrvatske igre. Drugi set su dobile s 25:20, a onda su propustile ogromnu priliku i set loptu pri 24:23 u trećem setu za preokret.

Najizjednačeniji dio dvoboja ipak je pripao Čehinjama s 28:26, a onda su riješile i sljedeći dio meča za 3-1 i pobjedu. Hrvatska je ostala na dva poraza, dok Češka i Mađarska imaju po pobjedu. Priliku za prvo slavlje Hrvatice će imati u nedjelju protiv Bjelorusije.

Najbolja igračica meča bila je Čehinja Gabriela Orvosova s 23 poena, dok je Veronika Trnkova imala 13 poena. Samanta Fabris po običaju je bila najbolja kod Hrvatske s 19 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!