Ostali sportovi

Ana Đerek zauzela četvrto mjesto u finalu grede

Sportnet • subota, 29.05.2021.
Ana Đerek zauzela četvrto mjesto u finalu grede

Nakon zlatne medalje za Aurela Benovića na parteru, hrvatska gimnastičarka Ana Đerek zaokružila je dobar hrvatski dan na SK u Varni osvojenim četvrtim mjestom na gredi...

Splitska olimpijka Ana Đerek koja je u Bugarskoj izborila i nedjeljno finale partera, u subotu je sa 12,400 bodova ostala korak do postolja. Slavila je Ukrajinka Anastasija Bačinska s 13,250 bodova, srebrna je Francuskinja Marine Boyer (13,000), a brončana Britanka Ondine Achampong (12,900).

“Pola posla sam odradila. Iza mene je prvo od dva finala ovdje u Varni. Četvrto mjesto je tu. Iako često četvrto mjesto dolazi s pomiješanim emocijama, ja sam zadovoljna. Prije odlasku u dvoranu znala sam da bih bila zadovoljna odrađenom vježbom bez pada i to sam napravila. Ovo mi je iskreno prva vježba uz prozivanje, uz suce, da sam odradila bez pada ove godine. Sa svakom vježbom na gredi vidim pomak, a napravila sam pomak i po konačnoj ocjeni u odnosu na kvalifikacije. Vidim napredak i super mi je što sam opet u finalu imala najmanji odbitak što je pokazatelj da stvarno vježbam čisto i da moja greda ide u pravom smjeru. To me veseli”, rekla je Ana nakon finala.

Gimnastičarka GK Marjana koja je do Varne u karijeri skupila 19 finala na turnirima Svjetskih kupova i pritom osvojila sedam medalja, nakon odlično odrađenog posla u Bugarskoj sada je na 21 finalu. Tko zna, možda se u nedjelju s finalom partera poveća Anina riznica medalja… Đerek je svakako jedna od kandidatkinja za postolje.

Podsjetimo, u nedjelju će u lovu na medalje u Varni uz Đerek na parteru biti i Tin Srbić na preči.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!